"Ana dil, ana sütü kadar hak ve helaldir"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, Kürtçe TV yayınını değerlendirdi

AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, TRT"nin Kürtçe yayınlara başlayacak olmasını memnuniyetle karşıladığını belirterek, “Ana dil bir insan için ana sütü kadar hak ve helaldir. Ana sütü yapısında nasıl en zengin ve rekabet edilemez mineralleri taşıyorsa, anadil de bir insan için ve o insanın kültürel varlığı için en temel anlamları taşımaktadır” dedi.
Aksu yaptığı yazılı açıklamada, TRT"nin geçen hafta test yayınına başlayan yeni yılda tüm gün yayına başlayacak olan Kürtçe yayınlarını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, “Bunu, demokratik standartlarımızın, insanımızın hak ettiği mertebelere yükselmesi yolunda kıymetli bir adım olarak görüyoruz” dedi.
Çağdaş demokrasilerin düşünce, düşünceyi ifade, vicdan ve teşebbüs hürriyeti üzerine inşa edildiğini kaydeden Aksu, mesajında şu görüşlere yer verdi:
"Tabuların gölgesinden hak ve özgürlüklerin aydınlığına geçişte Ak Parti"nin enerjisinin ve ışığının oynadığı rolden ziyadesiyle memnunuz. Mevlana"nın aynı dili konuşanlar değil aynı duyguları paylaşanlar anlaşır misali aynı rüyayı görmek ve ortak hedeflere sahip olmak için aynı dili konuşmaya gerek yok, bir diğerine saygı ve hoşgörü bu yolun harcını oluşturmaktadır. Ana dil bir insan için ana sütü kadar hak ve helaldir. Ana sütü yapısında nasıl en zengin ve rekabet edilemez mineralleri taşıyorsa, anadil de bir insan için ve o insanın kültürel varlığı için en temel anlamları taşımaktadır. İnsanın kimliğinin ve kişiliğinin oluşmasında, geçmişi ve geleceği arasında bağ kurmasında, dünyayı ve çevresini okumasında en temel role sahiptir."

ANKA