Alper Sancar'ın haberi

Kameralar trafiğin yanı sıra istenirse asayiş görevi yürüten devriye ekiplerinde kullanılacak. 2011'de trafik ekipleri için Ankara'ya 20, Erzurum'a ise 15 adet yaka ve kulaklık kamerası alındı. Ankara ve Erzurum'da yapılan trafik denetimlerinde olumlu geri dönüşler oldu.

Ankara ve Erzurum Emniyet Müdürlükleri'nce İçişleri Bakanlığı'na gönderilen raporda, yaka ve kulak üstü kameralar sayesinde polis-halk ilişkilerinde saygı ve nezaketin arttığına vurgu yapıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, bu raporlar üzerine kameralı iç denetim sisteminin İstanbul, İzmir, Adana, Mersin, Antalya gibi metropol kentlerden başlayarak ülke genelinde genişletilmesi amacıyla harekete geçti. Bu yıl için 250 adet kamera alınacak. Kameraların her birinin 500 TL'ye mal olacağı bildirildi. 250 kameranın nüfusa göre 25 il'e 10'ar adet dağıtılması öngörülüyor. 2013'te de 250- 500 adet yaka ve kulak üstü kameranın alınması hedefleniyor.

İlk aşamada trafik ekiplerince kullanılan yaka ya da kulaklık kameraları görev boyunca kayıt yapıyor. Kamera görüntüleri mesai bitiminde birimin amir ve müdürlerince izleniyor. Görüntülerden polislerin sürücülerle ilişkileri, davranışları ve görevlerini özenle yapıp-yapmadıkları kontrol ediliyor.

SABAH