G.SARAY Kaptanı Arda Turan, bu sefer gerçekten gidiyor gibi.. Sezon başından bu yana birçok kulübün listesine aldığı, yeri geldiğinde izlettiği, yeri geldiğinde kontak kurduğu milli futbolcu, ilk kez "son aşamaya" kadar geldi.. Nasıl mı?

SARI-KIRMIZILI oyuncu, bu ayın 19"unda Amerika Birleşik Devletleri"nde 11 gün sürecek A Millilerimiz"in kampına katılacak.. Ay-yıldızlılar, burada Çek Cumhuriyeti, K.İrlanda ve ABD ile karşılaşacak.. Burada Arda"nın izlenmesi çok normal.. Ama öncekilere göre "farklı" olan bir unsur var.. O da üzerindeki gözlerin Tottenham Teknik Direktörü Harry Redknapp"a ait olması!

GÖZLEMCİLER BEĞENDİ

EVET, 63 yaşındaki ünlü İngiliz hoca Arda"yı seyretmek için özel olarak ABD"ye geliyor. Ve bunun da tek anlamı var.. İngiliz kulüplerinin en büyük özelliği, alacakları oyuncuları önce kulübün "scout" dedikleri gözlemcilerine seyrettirirler. Eğer bu gözlemciler olumlu not verirse de, önce kulüpten daha yetkili birisi gidip canlı gözle futbolcuyu seyrederler, ardından ise son darbe gelir! O da teknik direktördür.

BU yazdıklarımız meali şu aslında.. G.Saray Kaptanı, Tottenham"a kapak atmak için artık son evreye girdi.. Eğer Redknapp da Arda"nın oyununu beğenirse, bu transfer de en kısa sürede gerçekleşecek.

ŞİMDİ iki kulübün sadece rakamlarda anlaşması gerekiyor. Tottenham, Dos Santos+9 milyon Euro veriyor, G.Saray ise 15 milyon Euro istiyor. Arda Turan da Avrupa"da oynamak istediği için kulüplerin orta noktada buluşup bu transferi çözmesi yazı bulmayacak gibi..



2.1 MİLYON ALACAĞI VAR


G.Saray yönetimiyle sezon başında sözleşmesini yenileyen ve yıllık kazancını 2.4 milyon Euro"ya çıkaran G.Saray Kaptanı Arda Turan"ın içerideki alacağının çok olduğu öğrenildi. Bu sezon içerisinde kulüpten sadece 300 bin Euro alan 23 yaşındaki milli yıldız, 2.1 milyon Euro"luk kısmı henüz G.Saray"dan tahsil etmedi.. Eğer Arda, Tottenham"a giderse kalan parasını alabilecek mi, hep birlikte göreceğiz..

Vatan