Türk zeytin ve zeytinyağının Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Pazar payını arttırmak için dünyanın en büyük gıda fuarları arasında yer alan New York Fancy Food Fuarı’na katılarak Türk zeytin ve zeytinyağının tanıtımını yapan Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi, Amerikalılara Türk zeytin ve zeytinyağını sevdirdi. 

29 Haziran-1 Temmuz 2014 tarihleri arasında düzenlenen ve ABD'nin en önemli gıda fuarı olan Summer Fancy Food Show'a 18 m2'lik bir stand ile katıldıklarını belirten Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kadri Gündeş, fuar boyunca ZZTK standına ilginin yoğun olduğunu, stantta tüketicilere sofralık zeytin çeşitleri ile zeytinyağı tadımı yaptırdıklarını, Amerikalıların Türk zeytin ve zeytinyağını beğendiğini söyledi. Fuarın ikinci günü Uluslararası Zeytin Konseyi İcra Direktörü Jean Louis Barjol ve ABD'nin en önemli ithalatçı birliği olan Kuzey Amerika Zeytinyağı İthalatçıları Birliği Başkanı Eryn Balch'ın sunum yaptığı seminerlere katıldıklarını anlatan Gündeş, “Eryn Balch'ın verdiği rakamlara göre ABD'de kişi başına zeytinyağı tüketimi 1,1 lt düzeyinde ve tüketimin 2,5 lt düzeyine çıkarılması için akademik araştırmalar ve ülke içi tanıtım çalışmaları yapılıyor. Hali hazırda dünyanın en büyük zeytinyağı ithalatçısı olan ABD gelecek için de çok önemli bir Pazar. ABD'de satılan bitkisel yağlar arasında zeytinyağının pazar payı %13 düzeyinde. Bu oran daha ilerde çok daha büyük rakamlara ulaşacak. Amacımız ABD pazarındaki payımızı arttırmak” diye konuştu.

ABD’DE TÜRK ZEYTİNYAĞININ İMAJI ÇOK İYİ DURUMDA
Amerika Birleşik Devletleri’nde Türk zeytinyağlarının imajının çok iyi durumda olduğuna dikkati çeken Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Vekili Davut Er, Türkiye’den ihracatçılarımızın gönderdiği yüksek kaliteli ürünler ve Ekonomi Bakanlığı’nca yapılan denetimler sayesinde, herhangi bir şekilde karışım yağ ihracatına izin verilmediğini, bu uygulamanın olumlu imajın oluşmasında büyük pay sahibi olduğunu kaydetti. Er, “Bu olumlu imajın devam etmesi çok önemli. Bu şekilde ülkemizin ABD zeytinyağı piyasasındaki pazar payını ilerleyen dönemde ciddi biçimde artıracağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınkonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım!