Amerikalılar, Obama'nın Türkiye'yi ziyaret etmesini desteklediklerini ve Türkiye'nin İslam dünyasına mesaj vermek için harika bir yer olduğunu belirtti.

Amerikalılar, Obama'nın Türkiye ziyaretini Cihan'a değerlendirdi. Daha önce birçok kez Türkiye ziyaret eden Robert Merril adlı Amerikan vatandaşı, söz konusu ziyaretinin Amerikalıların Türkleri anlaması açından önemli olduğunu ifade ederek "Türkler çok iyi ve dayanıklı. Türkler, eğlence ve ciddiyet, laiklik ve din ile tüm ideolojiler arasında iyi bir dengeye sahipler" dedi.

Merril, Obama'nın TBMM'de yaptığı konuşmada İslam dünyasına gönderdiği mesajı da olumlu bulduğunu belirterek, "Türkler çoğunlukla Müslüman. Türkiye böylesine bir mesaj vermek için muhteşem bir yer" diye konuştu.

Julia Gates isimli bir üniversite öğrencisi ise Obama'nın diğer ülkelere elini uzatmasının harika olduğunu belirtti. Gates, ABD'nin geleneksel müttefiklerinin dışındaki ülkeler ile de iletişim kurmasının ve bunu yaparken de din, ırk, ülke ve hükümet ayrımı gözetmeden hareket etmesinin önemli olduğunu ifade etti.

"TÜRKİYE, ÖZGÜR MÜSLÜMANLARI TEMSİL EDİYOR"

Charlie Clayton adlı bir başka Amerikalı da Müslüman hükümetler ve Müslüman dünyası ile ilişkileri geliştirmenin olumlu bir yaklaşım olduğunu kaydetti. Obama'yı bu ziyaret konusunda desteklediğini kaydeden Clayton, Türkiye'nin özgür Müslümanları temsil ettiğini belirtti. Türkiye ziyaretinin ilk baştaki ziyaretleri arasında yer almasının önemli olduğunu kaydeden Clayton, Obama'yı bu konuda tamamen desteklediğini, ilerde yine Türkiye'yi ziyaret etmesini umduğunu dile getirdi.

Jimmy Holsten de "Obama, barışı geliştirmek isteyen harika biri. Bunu da gerçekleştirmek için elinden geleni yapacaktır. Barış konusunda bize geçmişte sahip olduğumuzdan daha fazlasını verecektir. Kesinlikle Türkiye'nin de bizim müttefikimiz olmasını istiyor" şeklinde konuştu. Amerikalıların Müslümanlar ile ilgili bir sorunu bulunmadığını belirten Holsten, bu konunun gücü elinde bulunduranlarla ilgisi bulunduğunu ve olumlu yönde gelişmesini umduğunu söyledi.

Lisa Hall adlı başka bir Amerikalı da Türkiye'yi ziyaret ettiğini ve çok etkilendiğini söyledi. Hall, "Başkan'ın Türkiye'ye giderek Türklerle buluşmasından mutluluk duyuyoruz. Geçen sene ben de Türkiye'ye gittim, Kuşadası'na gittim. Güzel bir şehir. Tüm Türklere barış ve başarı dileriz" diye konuştu. Obama'nın İslam dünyasına gönderdiği mesajı da olumlu bulduğunu kaydeden Hall, "Türkiye ilerici bir ülke ve uzun zamandır bizim dostumuz. Umarım bu böyle devam eder." dedi.

Sabah