Futbolun çok sevildiği Amerika Kıtası’nda zaman zaman hayat meseleleri bile ikinci plana itilip, meşin yuvarlak daha önemli bir konu haline gelebiliyor.
 
Meksika’nın, Hırvatistan’ı 3-1 yendiği maçta ülkedeki tüm şehirlerde hayat durduğu gibi bir hastane ameliyathanesinde de hayat durdu. Ömrü neşterin ucuna bağlı bir hastanın kaderi, 90 dakikaya yayılan ulusal takımın kaderinin yanında neredeyse arka planda bırakıldı.
 
AMELİYAT EDERKEN MAÇ İZLEDİ
 
Ameliyathaneye gelen özel televizyonda 90 dakika sabredemeyen görevliler sadece maça kilitlendi. Ülkelerinin Hırvatistan karşısında oynadığı grubun son mücadelesinde 3-1’lik zaferle ayrılmaları o an en önemli olay olarak dikkatlerini çekti. Ameliyat öncesi ayarlanan bütün ‘futbol’ ortamı, başhekimin gözetiminde özel olarak düzenlendi.
 
SEBEBİ MUTSUZLUK
 
Ülkede yapılan detaylı analizlerde, Meksika’nın futbola ayrı bir önem verdiği, bunun sebebinin hem ülkenin durumuyla hem de futbolda son dönemde yaşadıkları şanssızlıklarla alakalı olduğu belirtildi.
 
Kupaya gelmeden önce 6 haftada 4 antrenör değiştiren Kuzey Amerika temsilcisi, Brezilya’da düzenlenen turnuvayı adeta hayat meselesi gibi görerek, ayrı bir şekilde hazırlanıyor. Ameliyat örneğinde olduğu gibi takımlarının grupları aşması şimdilik ilk hedeflerine ulaştıklarını gösteriyor.