Olay, 3 Aralık 2009 tarihinde merkez Seyhan İlçesi’ndeki özel bir hastanede meydana geldi. Ameliyathanede teknisyen olarak çalışan Orhan Şengül, burun ve göğüs estetiği yapılmak üzere narkoz verilen K.A.C.’ye iddiaya göre, elle cinsel tacizde bulundu. Bunu gören anestezi teknikeri ile doktorlar, durumu hastane yönetimine bildirdi. Hasta ile hastane yönetiminin şikayetçi olması üzerine tutuklanan Orhan Şengül hakkında, ’cinsel saldırı’ suçundan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Orhan Şengül, son duruşmasında suçlamayı kabul etmedi. Hastanede 7 yıldır çalıştığını, görevinin ameliyata gelen hastaları karşılamak, ameliyat malzemelerinin kontrolünü yapmak ve hastaya ameliyat masasında pozisyon vermek olduğunu söyleyen Orhan Şengül, şöyle dedi:
 
"Şikayetçi kadın ameliyathaneye geldi. Kendisini ameliyata hazırladım. Narkoz verilerek uyutuldu. Doktor hastaya sonda takılması gerektiğini söyledi. Ben de bunun üzerine sonda malzemesini hazırladım. Hastanın üzerinde bulunan örtüyü kaldırdığımda iç çamaşırının bulunduğunu gördüm. Bunun üzerine örtüyü kapattım. Sondayı doktor taktı. Doktor, batikonla hastanın cinsel organı temizlendiği için istemeden de olsa cinsel organını gördüm. Hastanın cinsel organını görmek, dokunmak için örtüyü kaldırmadım. Bacaklarına cinsel amaçlı dokunmadım. Mahrem yerlerini okşamadım. Tamamen görevim gereği, talimat gereği hastaya dokundum. Bir ara bacağında kasılma olduğu için hastanın bacağına bastırdım. İftiraya uğradım. Suçlamaları kabul etmiyorum." 

Mahkeme heyeti, sanık Orhan Şengül’e 4 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası verirken, tutukluluk süresini göz önüne alarak tahliye edilmesini kararlaştırıldı. (DHA)