İstanbul'da kaldığı Çırağan Sarayı'nda düşerek omzu çıkan NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen'in tedavisini gerçekleştiren Türk doktorlar, bir dakikalık bir işlemle çıkan omzun yerine konulduğunu söyledi. Rasmussen'e müdahale eden Dr. Fuat Bilgili, "Kendisi bana iltifatta bulundu ama artı birşey yapmadım. Vatandaşa ne yapıyorsak onu yaptık" diye konuştu.

Rasmussen, Medeniyetler İttifakı Forumu'na katılmak üzere geldiği İstanbul'da kaldığı Çırağan Sarayı'nda merdivenden düşmüştü. Sabaha karşı ambulansla Taksim İlkyardım Hastanesi'ne kaldırılan Rasmussen, foruma omzu askıya alınmış bir şekilde katılmıştı. Rasmussen, forumdaki konuşmasında da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik, "Türk doktorları tarafından bana yüksek kalitede bir tedavi uygulandı. Doktorlarınızla gurur duyabilirsiniz" diyerek kendisini tedavi eden ekibi övmüştü. Taksim İlkyardım Hastanesi Başhekimi Dr. Cengiz Yumru, önceki gece nöbetçi şef olan kulak burun boğaz uzmanı Op. Dr. Ömer Develioğlu, Rasmussen'e müdahale eden ortopedi ve travmatoloji uzmanı Dr. Fuat Bilgili ile anestezi uzmanı Dr. Melek Tunçkale'nin katılımıyla dün bir basın toplantısı düzenlendi. Başhekim Dr. Yumru, Rasmussen'in hastaneye korumaları ve Dışişleri Bakanlığı yetkileriyle geldiğini belirterek, yaşananları şöyle anlattı:

"112'den sayın Rasmussen'in otelde ortopedik bir sorun yaşadığı ve hastanemize intikal ettiği yönünde haber geldi. Gerekli hazırlığı yaptık. Ortopedi ve anestezi uzmanımızı çağırdık. Tetkiklerin ardından omuz çıkığı tanısı konuldu."

Ameliyata korumaları da girdi

Ortopedi ve travmatoloji uzmanı Dr. Fuat Bilgili, Rasmussen'in omuzunun ameliyathane ortamında genel anestezi altında yerine konulduğunu belirterek, "Herhangi bir cerrahi girişim yapılmadı. Omuzunu yerine koyma işlemi bir dakika sürdü" dedi.

Rasmussen'in müdahale eden doktorlara iltifat ettiğinin hatırlatılması üzerine de Dr. Bilgili, "Kendisi de bana iltifatlarda bulundu ama bu benim görevim, artı bir şey yapmadım. Bizim vatandaşımız da gelse aynı şeyi yapıyoruz, Rasmussen de gelse aynı şeyi yapıyoruz" diye konuştu.

Op. Dr. Develioğlu ise Rasmussen'in korumalarının kendilerinden izin alarak müdahale sırasında steril şartlarda ameliyathaneye girdiğini belirtti. Anestezi uzmanı Dr. Tunçkale de, Rasmussen'in 15 dakika uyutulduğunu ve problemsiz şekilde uyandığını kaydetti.

Milliyet