Erzurum'da bir genç, birlikte yaşadığı sevgilisine bir yıl önce tecavüz edip kaçan amcasını sokak ortasında kurşun yağmuruna tuttu.
Erzurum'un Gaziler Mahallesi'nde yaşayan Adem Derdiyok, 5 yıldır birlikte yaşadığı sevgilisi M.D.'ye bir yıl önce tecavüz ettikten sonra kayıplara karışanca İ.Derdiyok'u önceki gün Gölbaş ilçesinde kurşun yağmuruna tuttu. Yeğeninin kurşunlarına hedef olan Derdiyok, ağır yaralı olarak kaldırıldığı Aziziye Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

Emniyet Müdürlüğüne bağlı Cinayet Masası ekipleri, firari katil zanlısı Adem Derdiyok'u merkez ilçe olan Palandöken'deki bir parkta kıskıvrak yakalandı. Zanlı ile birlikte suç aleti kuru sıkıdan bozma silaha da el konuldu. Emniyetteki sorgusunda cinayeti namusunu temizlemek için işlediğini itiraf eden Adem Derdiyok'un, ''Amcam, bir yıl önce birlikte yaşadığım sevgilime tecavüz etmişti. Bu olaydan sonra amcam kayıplara karıştı. İzini bir daha bulamadım. Bir yıldır intikam ateşiyle yanıp tutuşuyordum. Olay günü, bir anda karşıma çıktı. Orada bulunanlar bizi ayırmak istedi. Ben de silahımı çıkarıp, ateşledim. Pişman değilim" dediği öne sürüldü. Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Derdiyok, tutuklanarak cezaevine gönderildi.