Olay geçen 12 Ağustos’ta meydana geldi. İstanbul’da bir tekstil fabrikasında çalışan Recep Canıtez, iznini geçirmek üzere Saraykent’e bağlı Kesikköprü Köyü’nde oturan ailesinin yanına geldi. İddiaya göre, Avusturalya’da yaşayan ve o da iznini geçirmek üzere memleketine gelen Duran Canıtez, daha önce aralarında kız alıp verme yüzünden husumet bulunan kardeşinin bulunduğu evin önüne gelerek küfür etmeye başladı.

Bu sırada evin salonunda uyurken amcasının küfürleriyle uyanan Recep Canıtez, dışarıya çıkıp, "Mübarek gün neden küfür ediyorsun amca? Sana yakışmıyor" dedi. Duran Canıtez, bu sırada elindeki odun sopası ile yanına gelen yeğeni Recep Canıtez’e vurmaya başladı. Başına ve vücudunun çeşitli yerlerine aldığı darbelerle yere düşen Recep Canıtez, komşuların yardımıyla Sorgun Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yoğun bakıma alınan ağır yaralı Recep Canıtez'in beyin ölümünün gerçekleştiği bildirildi.

AMCA SERBEST KALDI, KAÇTI!

Gözaltına alınan amca Duran Canıtez, çıkarıldığı mahkemece, yurtdışına çıkma yasağı getirilerek tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Duran Canıtez, ardından da ortadan kayboldu.

"OĞLUMU BU HALE KOYAN AMCASINDAN ŞİKAYETÇİYİM"

Recep Canıtez’in annesi 45 yaşındaki Ayşe Canıtez ise oğlunu öldüresiye döven amcası Duran Canıtez’e gerekli cezanın verilmesini söyledi. Ayşe Canıtez, "Bundan 2 yıl önce büyük oğlum Şaban Canıtez’i, Avusturalya’da yaşayan kayınbiraderim Duran Canıtez’in kızı ile evlendirdik, ancak 1 ay sonra ayrıldılar. Daha sonra Duran Canıtez, bizi ve büyük oğlumu sürekli tehdit etmeye başladı. Avusturalya’dan izne gelen Duran Canıtez, evimizin önüne gelerek bana ve eşime yine küfür etmeye başladı. Bu olay üzerine evin salon bölümünde uyuyan küçük oğlum Recep, dışarı çıkarak amcasına küfür etmemesini söyledi. Amcası da eline aldığı sopayla oğlumu dövmeye başladı. Başına aldığı darbelerle şu anda yoğun bakımında yatıyor. Amcası jandarma tarafından gözaltına alındı. Ancak serbest bırakıldı. Yurt dışına çıkma yasağı verildi, o elini kolunu sallayarak kaçtı. Bu nasıl adalet anlamadım" dedi.

KARDEŞİMİZ BU HALE SOKAN KİŞİ İNSAN DEĞİL

Şaban Canıtez ise kardeşini ölesiye döven amcasına gerekli cezanın verilmesini isterken, "Amcam sürekli olarak beni ve ailemi tehdit ediyordu. Avusturalya’da yaşayan amcamın izne geldiğini ve kardeşimi odunla ölesiye dövdüğünü duydum. Şu anda Sorgun Devlet Hastanesi’nde ölüm kalıp savaşı veriyor. Doktorlar umutsuz konuşuyor. Amcam ise elini kolunu sallayarak kaçtı. Biz yüce adaletimizden bu kişiye gerekli cezayı vermesini istiyoruz. Kardeşimi bu hale sokan kişi insan olamaz" diye konuştu.

Olaydan sonra kaçan Duran Canıtez'in yakalanması için çalışma başlatıldı.