SEVGİLİSİ Münevver Karabulut"u öldürüp çöp konteynirine attıktan sonra sırra kadem basan Cem Garipoğlu, aradan geçen 64 güne rağmen hala bulunamadı. Hakkında 186 ülkede yakalama emri çıkarılan Garipoğlu"nun bu kaçışı, daha önce 28 ay boyunca kaçmayı başaran amcası Hayyam Garipoğlu"nu hatırlattı. Sümerbank"ı zarara uğrattığı gerekçesiyle Ekim 2000"de gözaltına alınan Hayyam Garipoğlu, 16 yıl 7 ay 8 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme, hakkında yakalama emri bulunan Garipoğlu"nun 1 milyon YTL kefalet ödediği takdirde kararın Yargıtay tarafından onanmasına kadar geçecek sürede serbest bırakılmasını kararlaştırdı. Fakat Garipoğlu, ödemesi gereken 1 Milyon kefaleti vermek yerine kaçmayı tercih etti ve 28 ay boyunca adeta sır oldu.

Mali Polis, Hayyam Garipoğlu"nun 2 yıldır yakalanmamak için hiçbir şekilde cep telefonu kullanmadığını ve bu süreç içerisinde de doğum yeri olan Ceyhan"da yakın akrabalarının yanında saklandığını belirledi. İstanbul"a geldiğinde ise Seyrantepe"de bir aracın içinde gözaltına aldı. İki gün sonra 1 milyon YTL"lik kefaleti ödeyince serbest bırakıldı. - vatan