Mersin'in Silifke ilçesinde, ''bakım ücreti'' için ''e-devlet'' şifresi almak isteyen yatalak hasta, yakınları tarafından ambulansla PTT şubesine getirildi.

Felç geçirerek yatalak olan babası Hasan Ali Kaya'ya (67) bakım ücreti bağlatabilmek için girişimlerde bulunan Mustafa Kaya, Silifke PTT şubesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, babasının yaklaşık 6 aydır yatalak olduğunu söyledi.

Kaya, şunları kaydetti:

''Felç geçirmesinden dolayı yürüyemiyor, konuşamıyor, ihtiyaçlarını gideremiyor. Bakım ücreti alabilmek için başvuruda bulunduk, rapor aldık, evrakı tamamladık. Tüm işlemleri aldığım vekaletle gerçekleştirebildim. Ancak, PTT'den 'e-devlet' şifresini kişinin kendisine verilebileceği söylendi. Bunun üzerine babamı ambulansla PTT Silifke şubesine getirmek zorunda kaldım.''

Belediyenin ambulansı ile babasını PTT'ye getirebildiğini vurgulayan Kaya, ''Herkes bu imkana sahip olmayabilir. Devlet büyüklerimizin bu duruma bir çözüm getirmesi gerekiyor'' dedi.

PTT yetkilileri, ''e-devlet'' şifresi konusundaki yasal düzenlemeler gereği bu işlemin yapılmasının zorunlu olduğunu ifade etti.

Yetkililer, ambulansta hastayı gördükten sonra işlemlerin tamamlanmasına yardımcı oldu.