Ailesi, 112 Acil Servis ve 2 hastane personelinden şikayetçi oldu. 9 şüpheli hakkında 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İstanbul Şişli'de, 3. kattan atlayan Orta Doğu Teknik Üniversitesi mezunu Onur Yaser Can'ın (28), geç gelen ambulans sonucu öldüğü iddia edildi.

9 sağlık görevlisi hakkında 6'şar yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Beyoğlu'nda bir mimarlık bürosunda çalışan Can, 23 Haziran 2010 akşamı, oturduğu apartmanın 3'üncü katından atladı. Can'ın arkadaşları hemen olayı 112 Acil Servisi'ne bildirdi. Ağır yaralanan Onur Yaser Can, geç geldiği ileri sürülen ambulans ile önce Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak hastane hastayı kabul etmedi. Yaralı bunun üzerine Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Ama artık çok geçti, Onur Yaser Can, burada can verdi.

'HIZLI MÜDAHALE YAPILMADI'
Talihsiz gencin ailesi ise oğullarının geç gelen ambulans ve 2 hastane görevlisinin ihmali sonucu öldüğünü öne sürerek soluğu savcılıkta aldı. Can ailesinin şikayeti üzerine İstanbul Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ön inceleme başlatıldı. Bu inceleme sonunda, sağlık personelleri hakkında, "soruşturma izni verilmemesi" yönünde karar verildi. Ancak aile bu karara itiraz etti. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi de itirazı yerinde buldu. Bu karar üzerine sağlık görevlileri hakkında tekrar ön inceleme başlatıldı. Ancak ön incelemeden sağlık personeli hakkında tekrar soruşturma izni verilmemesine karar verildi. Aile bu karara da itiraz etti ve dosya tekrar mahkemeye gönderildi. Toplanan delillerden yola çıkılarak, 112 acil ekibinin olay yerine geç geldiği ve müdahale işlemlerinin zamanında yapılmadığı tespit edildi. Hazırlanan iddianamede, 'Şişli Etfal' ve 'Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hızlı ve öncelikli işlem yapılmaması sonucu Can'ın ölümüne sebebiyet verildiği öne sürüldü. Şüpheliler H.A, M.F.F, A.Ö, H.G, A.Ö, M.E, P.B, G.A. ve S.K.'nin, "Taksirle ölüme sebep olmak"tan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

İHMAL KURBANI OLDU
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede, "ihmal" tüm boyutlarıyla gözler önüne serildi. İddianameye göre, 3. kattan atlayan Onur Yaser Can için 112 Acil Servis ambulansı zamanında olay yerine gitmedi. Ardından Can'ın götürüldüğü 2 hastanede ise zamanında ve hızlı müdahalede bulunulmadı. Talihsiz genç ise büyük bir ihmal sonucu hayata gözlerini yumdu. takvim