Yüksekova’da Kayseri Pınarbaşı’nda polise saldırı esnasında ölen teröristin cenazesinde çıkan olaylarda olayları provoke etmek isteyen terör örgütü mensuplarının açtığı ateş sonucu 17 yaşındaki Özgür Taşar hayatını kaybetmişti. 33 yaşındaki Veysi Yıldırım ise sırtına isabet eden kurşunla yaralanmıştı.

Yaralı Yıldırımın yerde yattığı anlar an be an polis kamerasına yansırken, görüntülerde zırhlı araç içerisindeki polislerin, araçla yerde yatan yaralıya siper oluşturmaları ve gelen ambulans görevlilerinin yaralıya müdahale etmesi görülüyor. Ambulans görevlileri yaralıya müdahale ederken provokatörlerin ateş etmeye devam ettiği de görülürken, polis, sağlık görevlilerini eğilmeleri konusunda uyarıyor.

Provokatörlerin silahla gelişigüzel atışları devam ederken zırhlı araç içerisindeki polisler, yerde yatan yaralıya koruma oluşturmaya çalışıyor kameraya yansıyan o anlarda, polis zırhlı aracı kullanan sürücüyü uyararak, "arayı şöyle koyacaksın, şahsa dikkat et. Bir an önce almamız lazım şahsı" diyor. Bu arada araçtaki bir polis biri "Bize karşıdan ateş ediyorlar, direk karşıdan geliyor. İner inmez vurdular adamı" diyor.

SAĞLIK GÖREVLİLERİ MÜDAHALE EDERKEN ATEŞ ETMEYE DAVAM ETTİLER
Polisin zırhlı araçla koruma sağlaması üzerine ambulans görevlilere yaralıya yardım ediyor. Ambulans görevlileri müdahale etmeye çalışırken, bir polis memuru, sağlık görevlilerine bağırarak "Yat yat yere yat" derken araçtaki başka bir polis, "Ambulansa sıkıyorlar" diyor. Silah sesleri arasında gelişen bu diyaloglar sırasında yaşananlar polis telsizinden de geçiyor.

POLİSLERİN ARASINDAYKEN ATEŞ AÇTILAR
Otomobiliyle olayların yaşandığı bölgeden geçerken yola kurulan barikatı kaldırmak için aracından indiği sırada vurulan 33 yaşındaki Veysi Yıldırım, hastanede yaşadıklarını anlattı. Vurulduğu anı ve sonrasını anlatan Yıldırım "Baktım yere düştüm" diyor. Polisin "Kimse var mıydı senden başka orada?" diye sorması üzerine "Orada polisler vardı, panzerler vardı" derken, "Polislerin yanında mı düştün" sorusuna "Evet" diye cevap verdi. Yıldırım sonrasında "Ben otele gidecektim, Şemdinli’den geliyordum" diye konuştu.