Gökçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amblemin, Büyükşehir Belediye Meclisinde AK Parti grubunun da onayı ve benimsemesiyle belirleneceğini ifade etti.

Ankara'nın ambleminin her açıdan önem taşıdığını dile getiren Gökçek, "Çankaya Belediyesinin amblemini nasıl Çankaya Belediyesi belirliyorsa, Ankara Büyükşehir Belediyesinin amblemini de Büyükşehir Belediyesi seçer. Kabul etmek zorundalar. Bizim dediğimiz olur. Demokrasi budur ve hazımsızlık yapılamaz" dedi.

Gökçek, başkentin amblemi ile ilgili kamuoyunun kabul ettiği bir sanatçının tasarımından yararlanacaklarını belirterek, konuyu gelecek ay Büyükşehir Belediye Meclisine getireceklerini söyledi.
Farklı görüşü taşıyan belediye başkanlarıyla da aynı çatı altında uyum içinde Büyükşehir Belediye Meclisinde çalışmayı istediklerini ifade eden Gökçek, "CHP'lilerle el sıkışıyoruz, güzel ifadeleri var. Uyumlu bir çalışma ortamı ümit ediyoruz. Ancak CHP'li belediyelerle uyum içinde sürdürüleceği söylenen çalışma ortamı 6 ay sonra çatışmaya dönüyor" dedi.

CHP ve onun yanında yer aldığını iddia ettiği Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası, Çağdaş Başkent Derneği gibi sivil toplum kuruluşlarının, çalışmalarını engelleyen belki bin tane dava açtığını öne süren Gökçek, "Onlar davalarını geri çekerse biz de çekeriz. Davaların yüzde 95'i imara ilişkin. Olan Ankaralı'ya oluyor. Getireceğimiz hizmetler aksıyor. Kolej kavşağında, AOÇ hemzemin geçitte sıkıntılar yaşanıyor" dedi.

Mahkeme camili amblemi iptal etmişti

Ankara 3. İdare Mahkemesi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'in Ankara`nın amblemini değiştirme girişiminin önüne geçmişti.

Avukat Rahmi Kumaş`ın, Hitit Güneşi Kursu`nun değiştirilmesine yönelik Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi`nin 14 Ocak 2005 tarihli ve 59 sayılı
kararının iptali istemiyle Ankara 3. İdare Mahkemesi`nde dava açmıştı.

Dosyayı görüşen mahkeme, Ankara Büyükşehir Belediyesi`nin eski Hitit Güneşi Kursu`nun değiştirme amacına yönelik savunmasını inandırıcı ve hukuka uygun bulmayarak, amblemin değiştirilmesinde kamu yararı olmadığına işaret etti.