Aydın İl Özel İdare Binasında düzenlenen nakdi yardım törenine Aydın Valisi Mustafa Malay, AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk, Aydın İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Hakkı Eser, Aydın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Baki Aslantaş, Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Cevat Ercan ve Amatör Spor Kulüplerinin temsilcileri katıldı.
Amatör spor kulübü temsilcileri 1000"er TL"lik nakdi yardım çeklerini Vali Malay, Milletvekili Ahmet Ertürk, Aydın İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Hakkı Eser ve ASKF Başkanı Baki Aslantaş"ın elinden aldılar.
Nakdi yardım töreninin açılış konuşmasını yapan ASKF Başkanı Baki Aslantaş 3 yıldan beri Özellikle Aydın İl Özel İdaresi, Vali Malay ve tüm kuruluşlardan destek gördüklerini belirtip “Bu sene 2 bin çocuğumuza lisans çıkardık. Biz geleceğimize yatırım yapmak istiyoruz. Aydın ili olarak 10 yıl sonra çok güzel yerlere geleceğiz. 15 yaşındaki Germencikli Kerem"in Milli Takıma çağrılması amatör spora verilmesi gereken önemi çok güzel bir şekilde ortaya koyuyor” dedi. Aydın İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Hakkı Eser de konuşmasında amatör spor kulüplerine 2004 yılında 40 bir TL destek sağlanırken miktarın 2008 yılında 1 Trilyon Liraya kadar ulaştığını söyleyip hedefin Aydın"ın her ilçesine bir sentetik saha kazandırmak olduğunu ifade etti.
Vali Mustafa Malay ise konuşmasında sporun, özellikle gençler için önemine değinerek “Spor yapan genç huzurludur. Yanlış işlere sapmaz. Bunun için amatör kulüpler önemli ama onların yaşaması içinde gelire ihtiyaçları var. Buradaki amatör spor kulübü temsilcileri az olanı çoğaltarak kulüplerini ayakta tutuyorlar. Devletimiz ve İl Özel İdaremiz sayesinde geçlerimiz toz ve toprak sahalardan kurtuldular. Amatör spor kulüplerine yapılan yardımlar bu kulüplerin cefakar yöneticilerinin verdikleri emeğin sonucudur” ifadelerini kullandı.