Dün akşam saatlerinde İskenderun'a bağlı Sarıseki beldesinin üst kısmında Amanos Dağları'nın eteklerinde teröristlerin, askerin geçiş güzergahına mayın döşeyeceği istihbaratı üzerine operasyon emri verildi. Güvenlik güçleri ile birlikte operasyona çıkan korucubaşı Ömer Salık, askeri birliğe yönelik terörist saldırıda açılan ilk ateşte boynundan vurularak, olay yerinde şehit oldu.

Sarıseki Beldesi Bedir Yaylası civarında yaşanan olay sonrası teröristlerle çıkan çatışma yarım saat kadar devam ederken, söz konusu çatışmada bir korucu da hafif şekilde yaralandı.

Çatışmada şehit olan korucubaşı Ömer Salık'ın, İskenderun merkezde yer alan Esentepe Mahalesi'ndeki evine ise adeta ateş düştü. Salık'ın yakınları, acı haberi alır almaz cenaze evine akın ederken, evin dış cephesine de dev Türk bayrakları asıldı. Ağıtların yükseldiği evde, terör örgütüne de lanet yağdı. Şehit korucubaşı Salık'ın oğlu Oğuz Salık, teröre lanet yağdırırken, babasının kanının yerde kalmamasını istedi.
Öte yandan, bir dönem İskenderun'da MHP İlçe Başkanlığı görevini de üstlenen 53 yaşındaki Ömer Salık, yaklaşık 10 yıldan bu yana 'gönüllü' olarak katıldığı terörle mücadelede 'korucubaşı' olarak Amanos Dağları'nda görev yapıyordu. Ömer Salık'ın cenazesinin, bugün Adana Adli Tıp Kurumu'ndan alınmasının ardından İskenderun'da toprağa verilmesi bekleniyor.