Hatay'da teröristlerin kurduğu pusuda şehit düşen Binbaşı Erhan Dikmen için Kırıkkale’de düzenlenen cenaze törenine, yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Törene katılan Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel gözyaşlarını tutamadı.

Kırıkkale’nin 164’üncü şehidinin cenazesinde 15 yıllık eşi 33 yaşındaki Işılay, kızları 7 yaşındaki Bahar Selenay, 13 yaşındaki Pınar Dilay, babası Mehmet, annesi Dönüş Dikmen ile birlikte Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, kuvvet komutanları, CHP Grup Başkan Vekili Emine Ülker Tarhan, Ak Parti Kırıkkale Milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal, Ramazan Can, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadri Durmaz, eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş, çok sayıda üst rütbeli subay ve astsubaylarla birlikte vatandaşlar katıldı.


Şehit Binbaşı Erhan Dikmen’in cenazesi saat 14.30’da Kırıkkale Nokta Camisi önüne getirildi. Cenaze aracından askerlerin omuzunda alınarak musalla taşına konulan şehit Binbaşı Erhan Dikmen’in cenazesiyle gelen eşi Işılay Dikmen, çocukları ile birlikte tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Cenazede, şehidin annesi Dönüş, babası Mehmet Dikmen askerlerin kolları arasında güçlükle yürürken, tabuta sarılarak göz yaşı döktüler. Cenaze törenine katılan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve kuvvet komutanları da aileye tek tek taziye ziyaretinde bulundu.

ŞEHİDİN EŞİ, BEN AĞLAMIYORUM, SİZLER DE AĞLAMAYIN

Cenazede bitkin gözüken şehit eşi Işılay Dikmen, kendisine sarılarak gözyaşı döken yakınlarına "ağlamayın, bak ben eşimi, yiğidimi kaybettim, ağlamıyorum. Sizler de ağlamayın ne olur? Düşman güldürmeyin" diyerek, taziyelerin cenaze töreninden sonra yapılmasını, kendisinin de eşinin son yolculuğunu izlemek istediğini belirtti. Tabutun başında dua etti.

ORGENERAL ÖZEL GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Şehit Binbaş Dikmen’in cenaze namazını Kırıkkale Müftüsü Bekir Gerek kıldırdı. Bu sırada cenaze töreni alanında bulunan binlerce vatandaş, ’Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ’askere uzanan eller kırılsın’, ’askerim hakkını helal et’ sloganları attı. Şehit Binbaşı Dikmen’in tabutunun başına gelen Orgeneral Necdet Özel dua okurken, gözyaşlarını tutamadı. Müftü Gerek namaz sonrası yaptığı konuşmada, "peygamberlikten sonra en yüce mertebe olan şehitlik mertebesiyle huzuruna çıkan şehidimiz Erhan Dikmen’in ruhunu şad eyle, cennetteki makamını ali eyle. Cennette sevdikleriyle buluşarak ebediyyen huzurlu bir hayat yaşamasını nasip eyle" diye dua etti.

Şehit binbaşı Dikmen’in cenazesi bir süre askererin omuzlarında taşınıp, top aracına kondu. Şehit Binbaşı Dikmen’in cenazesi, cenaze aracı ile doğum yeri olan baba ocağı Delice’ye götürülürken, annesi Dönüş, oğlunun cenazesini son olarak Kırıkkale’deki Sanayi Mahallesi’ndeki evinin önüne getirilmesini istedi. Şehit Binbaşı Dikmen’in cenazesi önce evinin önüne, daha sonra Delice İlçe Mezarlığı’na götürülerek toprağa verildi.

BOMBA PANİĞİ YAŞANDI

Cenaze töreni sırasında bir ihbar üzerine tören alanı yakınında bomba paniği yaşandı. Tören alanına 300 metre mesafede bir dispanserin yanında görülen çanta, paniğe neden oldu. Çantanın çevresi güvenlik çemberine alındı. Gelen bomba imha uzmanlarınca patlatılan çanta boş çıktı.