GÖNÜL AVCISI 
 
Orijinal Adı: Heartbreaker 
Yönetmen: Pascal Chaumail 
Oyuncular: Romain Duris, Vanessa Paradis, Julie Ferrier 
 
Johnny Depp’in rol aldığı ‘Karayip Korsanları’nın dördüncü filmi ‘Gizemli Denizlerde’nin vizyona girmesinden bir hafta sonra eşi Vanessa Paradis de sinema salonlarına konuk oluyor. 
Daha çok televizyon için çektiği diziler ve filmlerle kariyer yapan, ama sinemaya dair bilgisini ‘Leon’, ‘Beşinci Element’ ve ‘Jeanne D’arc filmlerinde asistanı olduğu Luc Besson’dan öğrenen Pascal Chaumeil’in yönettiği ‘Gönül Avcısı’, Fransız başlayıp, Amerikan biten bir romantik komedi. 
Alex, kız kardeşi Melanie ve eniştesi Marc, makul bir ücret karşılığında çiftleri birbirinden ayırmakta uzmanlaşmış bir ekiptir. Ayrılması ‘gereken’ çiftlerin yakınları tarafından tutulan bu ekip, Malanie ve Marc’ın altyapıyı hazırlamasının ardından Alex’in devreye girmesi ve kadını kendisine âşık etmesiyle ‘kesin’ ve ‘mutlak’ bir sonuç alıyor. 
 
‘Aşk Doktoru’ devrede 
Film, bu ekibin kaçınılmaz başarılarını göstererek açılıyor ve Alex’in farklı kadınlar üzerinde denediği benzer yöntemlerle aldığı sonuçlar hızlı bir biçimde seyircinin önüne seriliyor. 
Ancak, bu başarılı ekip aldıkları son işte fena çuvallıyor. Fransız bir işadamının kızı olan Juliette, İngiliz Andrew ile evlilik hazırlıkları yapmaktadır. Ancak Juliette’in babası bu evliliği istemediği için Alex’i kiralar. Ne var ki, evlilik hazırlığındaki çift dışarıdan bakıldığında ‘mükemmel’ bir ilişki yaşamaktadır ve Alex’in işi bu kez gerçekten zordur. 
Sonrası bildik. Alex’in bildiği bütün numaralar boş çıkar ve kahramanımız giderek kendisini Juliette’e kaptırmaya başlar. 
Film, Will Smith’in oynadığı 2005 yapımı ‘Hitch/ Aşk Doktoru’nu fazlasıyla çağrıştırıyor. Üstelik bu filmin de ‘esas oğlanı’nın ismi Alex’ti. İnsanların (özellikle de erkeklerin) etkilendikleri kişiyi kendilerine âşık etmelerine yardımcı olan, biraz yol yöntem gösteren kahramanımız sonunda sert kayaya çarpıyor ve Eva Mendes’in canlandırdığı Sara’ya âşık oluyordu. 
 
Komedi iyi, romantizm zayıf 
Yeri gelmişken bu hatırlatmayı da yapıp filme dönersek, ‘Gönül Avcısı’ özellikle ilk yarım saatlik bölümüyle ‘romantik/komedi’ kalıbının ‘komedi’ kısmının hakkını vermeyi ve seyircisini eğlendirmeyi başarıyor. Sonrası ise türün birçok filminde olduğu gibi ‘âşık ol, kavga et, ayrıl, tekrar barış ve mutlu ol’ diye özetleyebileceğim klasik Hollywood romantik komedileri formülünün uygulanışı. 
Son dönem Fransız sinemasının öne çıkan isimlerinden Romain Duris’in sürüklediği oyunculuklar açısından kurulabilecek son cümle filme dair Fransız olan tek şeyin Vanessa Paradis’nin zarafeti olduğu gerçeği.