Genel Kurul'da ilk olarak, BDP'nin, ''Nevruz kutlamalarında güvenlik güçlerinin orantısız güç kullanması'' ile ilgili araştırma önergesinin bugün görüşülmesi için verdiği grup önerisi ele alındı.
AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, öneri üzerinde grubu adına yaptığı konuşmada, izinsiz Nevruz kutlamalarının altında başka bir şeyler aramak gerektiğini söyledi. Köksal, ''Molotof kokteylleri, patlayıcı maddeler bulundu bunların arkasında. Amaç, sokakları kana bulamak, devlet otoritesine karşı gelmek. Bunun neresi barış, neresi kardeşlik'' diye konuştu.

Olayların yaşandığı illerde polisin izinsiz yürüyüşlere müdahale ettiğine dikkati çeken Köksal, şöyle devam etti:

''İstanbul'da televizyonlara yansıyanları gördünüz. Sokakta sökülüp atılan taşlar, tahrip olan pencereler, camlar. Esnafın suçu neydi? Böyle bir kardeşlik, kutlama olur mu? Televizyonların yayın araçları Diyarbakır'da alev alev yanıyordu. Acaba Nevruz ateşi miydi o? Sokakların nasıl kan gölüne dönüştüğünü siz de biz de biliyoruz. Biz kimsenin burnu kanamasın istiyoruz.

Ahmet Türk'e atılan yumruğu kim yaparsa yapsın, bu tür olayları tasvip etmemiz mümkün değildir. Samsun'da da kendisine yumruk atıldı. Hemen suçluyu yakalattık ve mahkemenin huzuruna çıkardık. Kimse bunu istismar etmesin. Nazlı bayrağımızı gönderden kimse indiremeyecek. Türk polis teşkilatı, mazlumların sığındığı liman, kanun tanımazların da korkulu rüyası olmaya devam edecektir.''