Göztepe"de önceki gece eşi Ayhan Zilelioğlu"nu öldürmekle suçlanan Ferda Zilelioğlu, “Eşimin üzerime gelmesini engellemek için bıçakları salladım. Bir anda eşim yere yığıldı ve kan gördüm. Ambulansı ve polisi aradım. Korkutmak amaçlı bıçağı salladım. Öldürmek gibi bir amacım yoktu” dedi.

GÖZTEPE"deki evlerinde önceki gece avukat eşi Ayhan Zilelioğlu"nu (57) bıçaklayarak öldürmekle suçlanan Ferda Zilelioğlu (49), “Alkollüydüm. Bıçağı korkutmak için salladım” dedi. Moda"daki FA Antika"nın sahibi Ferda Zilelioğlu, cinayet gecesiyle ilgili polise şunları anlattı:

Tefeciye borcu vardı

“Eşim Ayhan her gün alkol alırdı. İki yıldır maddi sıkıntı içindeydik. Tefeciye de 100 bin dolar borçlandı. Paranın faizini ödüyorduk. Ana parayı ödeyemedik. Tefeciler sıkıştırmaya başladı. Ofiste ben olduğum için adamlar beni tehdit etmeye başladı. Eşime adamların parayı istediklerini söyleyince tartışma çıktı. Bana, "Sen onlarla neden görüşüyorsun. Sen de onlarla birlikte misin?" diye bağırdı. Tefeciden 35 bin Euro para aldı, senedi imzalamamı istedi. İmzalamadım. O gece 21.00"de, evin salonunda alkol alıyorduk. Bu sırada tefecinin ona hakaret ettiğini anlattım. Eşim de, "Neden dinledin, neden muhatap oluyorsun" dedi. Aynı tefeci yedi yıl önce borcunu ödeyemediği için eşimi dövmüştü. O dönem her şeyimizi sattık. Kendime ait tapulu evimi sattım. Tekrar aynı olayın olmaması için eşimi uyarmak istedim. Ama o bana kızdı. Bağırdı, çağırdı. Tartışmaya başladık. Odadaki oğlumuz rahatsız olmasın diye evden ayrılarak arkadaşım Neşe"nin yanına gittim. Gece 03.00-04.00 sıralarında eve döndüm. Yatağa yattığım sırada eşim yine bağırmaya başladı. Korktum. Mutfağa giderek çekmecedeki bıçakları aldım. Eşimin üzerime gelmesini engellemek için bıçakları salladım. Bir anda eşim yere yığıldı ve kan gördüm. Ambulansı ve polisi aradım. Alkollüydüm. Korkutmak amaçlı bıçağı salladım. Öldürmek gibi bir amacım yoktu.”

Mutfakta yerde yatıyordu

Ferda Zilelioğlu aradıktan sonra eve gelen polis, Ayhan Zilelioğlu"nu evin mutfağında yerde yatarken buldu. Zilelioğlu"nun sağ göğsü ile sağ koltuk altı ve sağ elinden yaralandığı belirlendi. Çiftin 17 yaşındaki Saint Joseph Lisesi 3"üncü sınıfta okuyan oğulları H.Z., “Sabah 04.00"e kadar internetteydim. Daha sonra uyudum. Olayı duymadım. Eve gelen polis söyledi” dedi. Ferda Zilelioğlu tutuklandı.

Ayşe"ye esnaf sahip çıktı

Zilelioğlu çiftinin antika dükkanında besledikleri kedileri Ayşe"ye antika çarşısı esnafı sahip çıktı. Olay nedeniyle bir gün açılmayan dükkandan çıkardıkları Ayşe"yi besleyen esnaf, “Ayşe artık bizim kedimiz oldu” dediler. /hürriyet