KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk halkına layık bir anlaşma yapmak için uğraş verdiğini ifade ederek, "Gerçekleşmezse açıkta değiliz" dedi.
 
Cumhurbaşkanı Eroğlu, Serdarlı Belediyesi Babutsa Kültür Sanat Festivali'nin açılışında yaptığı konuşmada, mücadele yıllarında Serdarlı halkının direnişini iyi bilenlerden biri olduğunu, çok büyük meşakkatlerden sonra özgürlük ortamına kavuşulduğunu ifade ederek, 1974 Barış Harekatı'na kadar yaşanan sıkıntıları halka bir daha yaşatmayacak bir anlaşma yapmak için müzakere masasında mücadeleyi sürdürdüğünü söyledi.
 
Kıbrıs Türk halkının yarınlarını karartmayacak bir anlaşma arayışı içerisinde olduklarını kaydeden Eroğlu, şöyle devam etti:
 
''Bunu bulur muyuz, bulamaz mıyız bu sadece bize bağlı değil, karşı tarafa da bağlıdır. Biz anlaşma istiyoruz, ama yalnız bizim istememizle bir anlaşma olmayacağına göre Rumların da aynı arzuyu taşımaları, aynı niyet ve düşünce içinde olmaları gerekir. Bugüne kadar biraz uzaktayız.''
 
Eroğlu, bir anlaşma olmazsa, açıkta olmadıkların, devletlerinin olduğunu vurgulayarak, insan hayatında zaman zaman sıkıntılar olabileceğini, sorunların aşılabileceğini, ancak özgürlüğün ve devlet çatısının elden gitmesi durumunda bunlara tekrar kavuşmanın çok zor olduğunu söyledi.
 
Serdarlı'ya 1964 yılında genç bir doktor olarak geldiğini anlatan Eroğlu, Serdarlı'nın o günden bugüne büyük gelişme gösterdiğini ve adeta çağ atladığını kaydetti.
 
Serdarlı Belediye Başkanı Mehmet Kerimoğlu da Serdarlı Belediyesi olarak ilkini düzenledikleri Babutsa Festivali'ni geleneksel hale getirmeyi amaçladıklarını belirtti.
 
Kerimoğlu, düzenledikleri etkinliklerin Kıbrıs Türk halkının kendi kültürünü yansıttığını, festivalle Babutsa'yı tanıtmak ve faydalarını anlatma düşüncesinde olduklarını söyledi.
 
AA