12 yaşındaki K.A önce 4 inek karşılığında satıldı. Satıldığı kişiden hamile kaldı. Düşük yaptı. Kürtaj oldu. Kaçıp baba evine sığındı. Ardından 10 bin liraya başka bir kişiye satıldı. Devlet korumasına alındı ve mahkeme, beden ve ruh sağlığının bozulup bozulmadığının araştırılması için 12 yaşındaki K.A"nın Ankara Adli Tıp Kurumu"na gönderilmesine karar verdi.

Sungurlu İlçesi"ne bağlı Kurbağalı Köyü"nde meydana gelen olayda K.A, 40 yaşındaki babası Şükrü A. tarafından geçen yıl Haziran ayında 4 inek karşılığında Ankara"da yaşayan inşaat işçisi 28 yaşındaki Kamber B."ye verildi. Hamile kalan küçük kız, 6 ay sonra birlikte yaşadığı Kamber B."yi terk ederek baba evine döndü.

Kızının eve dönmesine sinirlenen Şükrü A. K.A.'yı dövdü. K.A yediği dayak nedeniyle 28 Aralık"ta Sungurlu Devlet Hastanesi"ne kaldırıldı ve ölen 5 aylık bebeği kürtajla alındı.

Hastaneden çıktıktan sonra yine babasının evine dönen K.A., bir süre sonra kendisini görüp aşık olan garson 20 yaşındaki Gökhan T."ye 10 bin TL başlık parasına satıldı. Başlık parasının 3 bin TL"sini veren Gökhan T., K.A. ile birlikte Sungurlu ilçe merkezine yerleşti. Kamber B."nin K.A.'nın babasına verdiği 4 ineği geri istemesi üzerine başlık parasından kalan 7 bin TL"yi isteyen baba ile Gökhan T. arasında kavga çıktı. Olaya polis müdahale edince K.A"nın yaşadıkları ortaya çıktı.

K.A."nın ifadesi doğrultusunda harekete geçen polis, kızın babası Şükrü A., annesi 37 yaşındaki Tülay A. ile Kamber B."nin babası 58 yaşındaki Hüseyin B., annesi 46 yaşındaki Şaziye B., Gökhan T., babası 47 yaşındaki Talip T. ve annesi 42 yaşındaki Zeynep T."yi gözaltına aldı. Nöbetçi mahkemeye sevk edilen şüphelilerden baba Şükrü A. ile Gökhan T. tutuklanırken, diğer 5 şüpheli, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Polis kayıp olan Kamber B."nin bulunması için çalışma başlatırken küçük kız da annesiyle birlikte evine gönderildi.

Dün kemik yaşı için hastaneye sevk edilen K.A., Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı yurtta devlet korumasına alınmasının ardından, bugün de beden ve ruh sağlığının bozulup bozulmadığının araştırılması için Ankara Adli Tıp Kurumu"na gönderildi.

VALİ: ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİNİ KARARTMAYALIM

K.A.'nın yaşadığı durumun içler acısı olduğunu belirten Vali Mustafa Toprak, karne dağıtım töreninde öğrencilere nasihatlerde bulunarak kız çocuklarının eğitimden mahrum bırakılmamasını istedi. Akkent Mahallesi'nde bulunan TOKİ Şehit Onur Bakbak Lisesi'ndeki karne dağıtım töreninde konuşan Vali Toprak, velilere seslenerek “Çocuklarınızı seviyorsanız kısa yollardan bir yerlere ulaşması için çaba göstermeyin. Türkiye Cumhuriyeti'nin kanunlarına ve bizi biz yapan değerlere uyacak şekilde çocuklarımızın geleceğini şekillendirelim. Çocuklarımızın aydınlık geleceğini karartmayalım” dedi.

Sungurlu'da bir babanın çocuğu ile ilgili yanlış bir tasarrufta bulunduğunu söyleyen Vali Toprak, bu tür olayların bir daha yaşanmaması için velilerden kız çocuklarının eğitimine önem vermelerini istedi. K.A.'nın ilköğretim 4'ncü sınıftan ayrıldığını ifade eden Çorum Valisi Mustafa Toprak, “Kız çocuğumuz kanunlara aykırı bir şekilde evlilik akdi içerisine girmiş. Buradan tüm anne ve babalara çağrıda bulunuyorum. Çocuklarınızı seviyorsanız kısa yollardan bir yerlere ulaşması için çaba göstermeyin. Çocuklarımızın aydınlık geleceğini karartmayalım. Lütfen uyanık olalım” diye konuştu. / DHA