Didim Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi Salonu"nda yapılan toplantıya Birlik Başkanı Salih Bankoğlu"nun yanı sıra Meclis Üyeleri Ahmet Karaoğlu, M.Cahit Kaya, Hasan Yavuz, Mustafa Demirbaş, Yusuf Mutlu, Bedri Altıntaş, Avni Akgün ve Celal Yaba ile Akyeniköy Belediye Başkanı Yusuf Deveci, AKP İl Genel Meclis Üyesi Abdürrahim Öztürk katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Birlik Başkanı Salih Bankoğlu 2009 yılı sonunda kurulan birliğin 2010 yılı başından itibaren aktif olarak çalışamaya başladığını söyledi. Bankoğlu, yer sorununun belediyenin destekleriyle çözüldüğünü ve kurumsal anlamda da çalışmaların yapıldığını belirterek, “Tanıtım anlamında toplantılar düzenlendi; ziyaretlerde bulunuldu. Tüm oda ve derneklerden destek alındı. Fuarlara katılım sağlandı. Birliğimizde personel anlamında sıkıntıları bütçe sorunumuz çözüldüğünde ele alınacak” dedi.
25 Şubat 2010 tarih ve 2010/3 sayılı meclis kararıyla belirlenen hizmetten yararlanılan turizm tesislerinin katılım paylarının, sınıflandırma yerine üye tesisler gibi birim yatak sayısı üzerinden yeniden düzenlenmesi konusu ele alındı.
Konuya açıklık getiren Birlik Başkanı Bankoğlu “Biz birlik olarak belirlediğimiz bu katılı paylarını daha önce kurulan birliklerin tüzüklerinden yararlanarak yapmıştık ama baktık ki bunda bir adaletsizlik var. Örneğin "51 ila 100 yataklı otellerden 300 TL alınacak ama burada 50 yataklı olandan 300 TL verecek 100 yataklı olan da" bu nedenle bu katılım payının yatak sayısı göre alınması gerektiğini düşünüyorum” dedi.
Meclis Üyeleri de görüşe destek verirken “Buna göre Yatak başına Butik otellerden 6 TL, Beş yıldızlı otellerden 5 TL, dört yıldızlı otellerden 4TL, üç yıldızlılardan 3 TL, iki yıldızlılardan 2 TL, tek yıldızlılardan 1 TL ücret alınmasına oy birliğiyle karar verildi.
“LONDRA"YA EVET; TAHRAN"A HAYIR”
Gündemin bir diğer maddesinde ise 09-12 Kasım 2010 tarihlerinden İngiltere"nin Londra kentinde yapılacak olan World Travel Market Turizm fuarına fuarına katılım ve görevlendirme konusu ele alındı.
Bu konuyla ilgili konuşan Didim Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Yusuf Mutlu “İlçemizde İngilizlerin yoğunluğu belli ve çok sayıda İngiliz turistte tatilini yapmaya ilçemize geliyor. Bu anlamda öneli bir fuar katılım gerekli” dedi.
Londra Fuarına Birlik Başkanı Salih Bankoğlu, Encümen Üyeleri Hasan Yavuz, Mustafa Demirbaş ve Bedri Altıntaş ise ileri de belirlenecek 1 basın mensubuyla katılım yapılması oy birliğiyle kabul edildi.
Gündemin bir diğer maddesinde ise 09-11 Haziran 2010 tarihlerinde İran"ın başkenti Tahran"da yapılacak turizm fuarına katılım ele alındı.
Maddeyle ilgili bilgiler veren Birlik Başkanı Salih Bankoğlu “Bu fuara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz katılacak ve bizden de katılım yapmamızı istediler. Zaman çok dar ve Tahran"a götüreceğimiz materyallerimiz de hazır değil ama 2011 yılı için bu fuar yeni bir ülkede tanıtım açısında iyi olacağını düşünüyorum.”dedi. Bankoğlu"nun fikrine destek veren Encümen üyeleri 2010 yılı için fuara katılım yapılmaması ve 2011 yılı için hazırlık yapılması konusunda fikir birliğine vardı.
Gündemin bir diğer maddesinde ise bazı özel bankaların meclis kararıyla belirlenen katılım payı ücretlerine yaptıkları itirazlar ele alındı.
Bu itirazlarla ilgili olarak meclis bilgiler veren Birlik Başkanı Salih Bankoğlu şunları söyledi; “Meclis kararıyla belirlediğimiz katılım paylarına ilçemizde faaliyet gösteren Finansbank, TEB ve Denizbank şubeleri dilekçe göndererek katılım paylarına itiraz etmişler. Bu kurum ve kuruluşlar kendilerini soyutlamaya çalışıyorlar, kendi çıkarlarına göre dilekçe yazmışlar. Burası bir Turizm kenti ve Bu birlikte yasal bir birlik olup kanunlarla yönetilmektedir. Bu kişiler Turizmden faydalanmadıklarını hizmet almadıklarını anlatmaya çalışmışlar. Ben şahsen bu birliğin başkanı olarak bu tür davranışları onuruma dokundu. Kışın 45 Bin yazın ise 250 -300 Bin insana hizmet veren bu bankaların nasıl olur da turizmden faydalanmadıklarını anlayamadım” diye konuştu. iha