Kuşadası Belediye Meclisi'nin Aralık ayı olağan meclis toplantısında, Kuştur mevkisinde yer alan bir araziye turistik imar izni verilmesi görüşüldü. 
     Söz konusu arazinin, bir önceki belediye yönetimine arazisinden izinsiz toprak aldığı gerekçesi ile dava açan ve tazminat talebi haklı görülen işadamına ait olması nedeniyle toplantıda bazı tartışmalar yaşandı. 
     Yapılan oylamada imar talebi değişikliği DSP'li 1 üye ile 14 CHP'li üyenin oylarıyla kabul edildi. 2 AK Partili, 2 CHP'li 2 ve 3 bağımsız üye ise değişikliğe ret oyu verdi. 
     CHP'li meclis üyesi Ömer Günel, yaptığı açıklamada, bölgenin rekreasyon alanı olmasını, gerekirse arazinin kamulaştırılmasını isteyerek, imar değişikliği talebine karşı çıktı. Belediyeyi mağdur eden birinin mağdur olduğunu söylemenin doğru olmadığını savunan Günel, ''Arazi kongre merkezinin rekreasyon alanı içinde. O gölün etrafındaki düzenlemeyle yanı başındaki kongre merkezine ve kente nefes alacak bir alan yaratma fırsatı varken, imara açılması doğru değil. Dava dosyasını incelediğimizde bu arazinin toplam bedelinin 3-3.5 milyon olduğu ortaya çıkar. Bu rakamlar için kent feda edilmemeli'' dedi. 
     Bağımsız meclis üyesi Behçet Alp ise plan tadilatıyla kentsel rantın kişisel ranta feda edildiğini ileri sürerek, ''Buna şiddetle karşı çıkıyoruz'' diye konuştu. 
     
     -Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün- 
     
     Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün de söz konusu arazinin sahibinin daha önce kendi arazisinden ''toprak alındı'' diye belediyeye ihtar verdiğini belirterek, şunları kaydetti: 
     ''Süresinde itiraz edilmeyince, vatandaş o dönemde belediyenin 2 milyon lirasına haciz koydurmuş. Davacı geçtiğimiz günlerde icradaki rakamın tutulan 2 milyon dışında 19 milyona ulaştığını belirterek karşımıza çıktı. İcrada tutulan 2 milyonu almaması için 7 gün içinde 800 bin liralık teminatı yatırarak o paranın alınmasını engelledik. Yargı süreci devam ediyor. O araziyi satsanız o parayı etmez. Orada turistik tesis sayısını çoğaltabilirsek yatak sayısı artar, ilçemiz yeni bir otel kazanır. Sapla saman karıştırılıyor, biz belediyenin menfaatlerini düşünüyoruz.''