Balıkhane esnafının sorunlarını dinleyen ve sorularını yanıtlayan Başkan Altungün, sorular üzerine Kuşadası limanı ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.
Toplantıda bir balıkhane esnafının Kuşadası kruvaziyer limanı ile ilgili son durumu sorması üzerine konuşan Başkan Altungün, belediyenin tüm davaları kazandığının altını çizerek, yeniden düzenleme konusunda girişimlerin sürdüğünü söyledi. Bu konuda göreve geldiği andan yani baştan beri aynı şeyleri söylediğini vurgulayan Altungün, Kuşadası’nın menfaatine bir çözüm bulmak için çalıştıklarını, balıkhanenin doldurulmasına hiçbir şekilde izin vermeyeceklerini dile getirerek, “Bizim amacımız sorun yaratmak değil mevcut sorunları çözmek. Ancak, tüm adımlar Kuşadası’nın menfaati ve geleceğini korumak konusunda ve hukuk çerçevesinde olacak” dedi.
Balıkçıların otopark sorunu yaşamayacakları yeni balıkhane yeri istemeleri üzerine konuşan Başkan Altungün, şunları söyledi: “Yeni balıkhane konusu proje çalışmaları süren ve önümüzdeki yıla kadar yapmayı düşündüğümüz sahil projesine bağlı. Bunu yeni projenin durumu belirleyecek. Ayrıca yine balıkhane esnafının istediği, balıkhanenin önündeki meydanın düzenlenmesi de yine sahil projesi kapsamında olabilecek bir şey. Ama balıkhane ile balıkhane esnafının sorunlarıyla ilgili acil işler en kısa süre içerisinde yapılacak”