İnşaatları gezen ve daha sonra da Uydukent"in başkan yönetim kurulu üyelerinden bilgi alan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Uydukent"i kanayan yara olmaktan çıkaracaklarını belirterek, “Uydukent"e hukuk çerçevesinde köklü çözüm getirerek sorun olmaktan çıkaracağız” dedi.
Bilindiği gibi temeli 1997 yılında atılan ve yaklaşık 10 yıldır ise tek bir çivi çakılmayan 4328 konutlu Uyduken Toplu Konut Kooperatifleri Birliği inşaatlarının imar plan tadilatı ile ilgili son olarak Aydın 1. İdare Mahkemesi de iptal kararı almıştı. Gelişmelerin ardından beraberinde İmar Komisyonu Başkanı Leziz Uyanık ve İmar Komisyonu üyeleri mimar Erdoğan Elçi, mimar Oğuz Başöz ve belediye meclis üyesi Zekeriya Tünk ile birlikte Uydukent"in inşaatlarının bulunduğu alanda inceleme yapan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, daha sonra da Uydukent başkan ve yönetim kurulu üyeleriyle bir toplantı yaptı.
Toplantının ardından bir açıklama yapan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Uydukent"in “kanayan yara” olmaktan çıkarılacağını kaydetti. 29 Mart seçimlerinin ardından pek çok konu gibi Uydukenti de önlerinde çözülmesi gereken büyük bir sorun olarak bulduklarını kaydeden Başkan Altungün, “Her zaman ifade ettiğim gibi, o dönemde belediye başkanı olsaydım, turizm kenti olan Kuşadası"nda bu büyüklükte bir toplu konut projesine asla izin vermezdim. Ancak birçok konuda olduğu gibi seçimi kazanıp göreve geldiğimizde kucağımızda bulduğumuz sorunlardan biri de ne yazık ki uydukent olmuştur. Ev sahibi olma umuduyla Uydukent"e üye olan hak sahiplerinin hayallerini gerçekleştirme konusunda olumlu yaklaşım ve niyet içerisindeyim. Uydukent"in imara aykırılığının çözüm yeri belediye meclisidir. Çözüm, hukuk çerçevesi içerisinde sadece belediye meclisinden çıkacaktır. Aydın İdare Mahkemesi"nin verdiği kararda belirttiği çekinceler göz önüne alınarak gerekli planlama çalışmaları yapılacak ve Uydukent Toplu Konut Kooperatifleri, Kuşadası"nın kanayan yarası olmaktan kurtulacaktır” dedi.