Turnuva kapsamında önceki gün oynanan maçlarda yenik ayrılan iki takım Bayern Münih ve Schalke 04, üçüncülük maçı için dün Veltins Arena´da karşı karşıya geldi. Bayern Münih´in HSV Hamburg´a 1-0 yenildiği maçta son 15 dakikada forma şansı bulan Hamit Altıntop, Schalke karşında ilk 11´de sahaya çıktı ve Bayern Münih´in attığı iki golün de pozisyonunu hazırlayan isim olarak göz doldurdu.

Hamit, çalışkanlığı ve akıl dolu paslarla takımını ateşlerken, yeni hocası Van Gaal´ın dikkatini çekti. Schalke 04´ün dün Stuttgart karşısında 1-0 yenildiği maçta sadece 14 dakika forma şansı bulabilen Halil ise, Bayern Münih karşısında 28. dakikada Schalke 04 adına tek gölü atan isim olmayı başardı. Sol kanattan gelen ortaya iyi yükselerek attığı kafa golüyle Veltins Arena tribünlerini hareketlendiren Halil Altıntop, maçın son bölümünde kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonu ise gole çeviremedi

SEZONUN İLK KUPASI HAMBURG'UN OLDU


Almanya´da düzenlenen ve Bundesliga´nın dört dev kulübünün katılımıyla gerçekleşen T-Home Cup 09'u, finalde karşılaştığı VFB Stuttgart´ı 3-0 yenen Hamburg SV kazandı.

İki gün süren "T-Home Cup 09" maçları Veltins Arena´da oynanırken, turnuvaya Bayern Münih, VFB Stuttgart, HSV Hamburg ve Schalke 04 gibi dev Bundesliga ekipleri katıldı.

Yarım saat süreyle iki devre halinde oynanan maçlarda, dün FC Bayern Münih´i 1-0´le geçen Hamburg SV ile Schalke 04´ü aynı skorla geçmeyi başaran VFB Stuttgart bu akşam finalde karşı karşıya geldi. Final maçında Hamburg SV 24. dakikada Benjamin ile 1-0, Pitroipa´ylada 28. dakikada 2-0 üstün duruma geçerken, 58. dakikada Petric maçın skoronu 3-0 olarak belirledi. Hamburg SV, Stuttgart´ı net skorla mağlup ederek turnuvanın birincisi oldu ve sezonunda ilk kupasını kazanmış oldu.

Final maçında Yıldıray Baştürk VFB Suttgart formasını giyerken, Bundesliga´nın yeni Türk oyuncularından Turgay Arslan da Hamburg SV formasıyla sahaya çıktı. Maçın tamamında sahada kalan Yıldıray Baştürk, çalışkanlığı ile dikkat çekti.

Turnuvanın gündüz maçında ise Schalke 04´ü 2-1 geçen Bayern Münih turnuvanın üçüncüsü olurken, Schalke 04 ise turnuvayı dördüncü bitirdi.