Tüm Türk takımlarının rüyası Hamit Altıntop.. Bundesliga ve Avrupa"nın en büyük kulüplerinden B.Münih"te futbol yaşantısını sürdüren milli yıldız için neredeyse 3 Büyükler de şu ana kadar en az 1 kez nabız yokladı.. Fakat son talip G.Saray, F.Bahçe ve Beşiktaş"tan çok daha avantajlı.

Sarı-Lacivertlilerin sezon başı yaptığı flaş transferlere rağmen en çok istenilen isim olan 26 yaşındaki oyuncu, 4.5 milyon Euro"yu reddederek, takımın yeni hocası Hollandalı Van Gaal"le çalışmak istediğini söylemiş ve F.Bahçe yönetini kibarca geri çevirmişti..

SON KARAR RIJKAARD"IN

Hamit'i isteyen G.Saray"ın avantajı ise milli yıldızın sarı-kırmızılılara yakınlığı. Özellikle yönetici Haldun Üstünel"le çok samimi olan Bayern"li futbolcu, Türkiye"de bir kulüpte forma giyerse bunun G.Saray olmasını çok istediğini de her fırsatta dile getiriyor. Hamit"le neredeyse her gün telefonla görüşen Üstünel yıldız oyuncuyu G.Saray"a katabilmek için her yolu deniyor.

Fakat G.Saray yönetimi Hamit için öncelikle F.Bahçe"nin teklif ettiği 4.5 milyon Euro"yu önermeleri gerektiğinin farkında. Sarı-kırmızılıların maddi açıdan bu ücreti karşılayacak gücü de mevcut. Hamit de mayısta bitecek olan sözleşmesiyle G.Saray"a gelmeye sıcak bakıyor.

İşte olayın "sıkıntılı" tarafı da burada baş gösteriyor.. G.Saray"da 3.5 milyon Euro ile en çok kazanan futbolcu Elano.. En çok kazanan Türk ise 2.1 milyon Euro ile kaptan Arda.. Yani 4.5 milyon Euro"ya yakın para kazanan futbolcunun bile olmadığı G.Saray"da milli yıldızın ücreti hem takım içi dengeleri bozabilir, hem de eleştiri oklarını devamlı olarak Bayernli oyuncuya çekebilir.

Rıjkaard'ın gelişiyle her türlü ince detayı bile düşünen G.Saray"ın son kararını, Hollandalı"nın gelecek planlamasına göre vermesi bekleniyor.

Linderoth nihayet 90 dakika oynadı

G.SARAY, 2010 Dünya Kupası play-off maçları nedeniyle lige verilen arayı A2 takımını 2-0 yenerek değerlendirdi! Ülkesinin milli takımlarında bulunan Elano, Kewell, Keita, Aydın Yılmaz ve Caner Erkin"in yanısıra izinli olan Barış Özbek ile Shabani Nonda"nın yer almadığı dünkü antrenman maçında A Takım"ın golleri Sabri ve Mehmet Topal"dan geldi. Fakat bu maçın en önemli tarafı uzun süren sakatlığından yeni çıkan Tobias Linderoth"un 90 dakika oynamasıydı. Bu arada sakatlığı devam eden Milan Baros"un tedavisine de tesislerde devam edildi./vatan