Her yıl yaz aylarında binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Didim Altınkum plajı sıcaklardan bunalan tatilcilerin gözde mekanı oldu. Okulların kapanmasıyla birlikte yerli turistlerin ilçedeki yazlıklara ve otelleri gelmeye başladığı görülürken, Plajdaki hareketlilik hafta sonunda tavan yaptı. Altınkum sahilinde güneşlenmek ve denize girmek isteyen yerli ve yabancı turistler tarafından doldurulurken, deniz keyfini ise en fazla çocukların çıkardığı görüldü. Hava sıcaklıkların 30 derece olduğu
Didim'de nemle birlikte hissedilen sıcaklığın 38 derece civarında olduğu öğrenildi. 
İlçede yaşayan İngilizler ise Altınkum plajında güneşlenerek ve kitap okuyarak keyif yaptıkları görülürken yerli turistler ise su sporları yaptıkları ve denize girmeyi tercih ettiler. Altınkum plajı yanı sıra 1. ,2. ve 3.koy plajları, Yeşilkent, Orman Kampı ve Sahte Cennet plajlarının da tatilcilerle dolup taştığı öğrenildi.
Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay ise okulların kapanmasıyla birlikte Didim turizminde hareketliliğin artacağını söylerken, özellikle yerli turistlerin butik ve apart otellere yöneleceğini dile getirdi.