Aşırı sıcakların kavurduğu Güney Ege'de yerli ve yabancı tatilciler, Didim'in dünyaca ünlü Altınkum plajına akın etti. Çoğunluğu İngiliz turistlerle birlikte yerli turistlerin adım atacak yer bırakmadığı plajdaki görüntüler yoğun kalabalık nedeniyle havuzları aratmadı, güzeller ise plajda geçit yaptı.

Aydın'ın Didim İlçesi'nde güneşte 45 derece hava ve 24 derece deniz suyu sıcaklığı nedeniyle dünyaca ünlü Altınkum plajı yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı. İki kilometre uzunluğunda 40 metre genişliğindeki plajda adım atacak yer kalmazken, yerli ve yabancı turistler bol bol denize girdi güneşlendi, bazı turistlerin kıyıda suyun içerisinde bazılarının ise deniz yatağının üzerinde uyuyakaldığı, birçok turistin ise kendisini kumlara gömdüğü görüldü.

Belediye Başkanı CHP'li Mümin Kamacı, Altınkum plajına ilginin, güzelliği nedeniyle her geçen gün arttığını söyledi. Kamacı, "Didim'e olan ilgi her geçen gün artıyor. Gerek yapılan yeni marinası gerekse de alt yapıda yaptığımız iyileştirmeler ve plaj düzenlemeleri ile halkın ve turistlerin çok rahat ve güvenli bir ortamda denize girmelerini ve tatil yapmalarını sağladık. Bu ortamdan herkes çok memnun, tabii biz de" diye konuştu.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png