Ramazan ayının başlaması dolayısıyla Didim'de tatil yapan yerli turistlerin geri dönüş yaptıkları görüldü. Temmuz ayının son haftasında dünyaca ünlü Altınkum Plajı yerli ve yabancı turistlerle dolup taşarken, haftanın ve Ramazan ayının ilk günün de ise Altınkum Plajı yarıya yakınının boşaldığı görüldü. Hafta sonu itibariyle Altınkum plajında adım atacak yer kalmazken, haftanın ilk günün de başta Altınkum Plajı olmak üzere 1. ve 2. koy plajı, 3.koy plajı, Yeşilkent plajı ve Sahte Cennet plajlarında
boşlukların olduğu görüldü.
Altınkum sahilinin ilçede yaşayan İngilizler ve diğer turistlere kaldığı görülürken, zaman zaman da tatillerini kesmek istemeyen yerli turistlerin olduğu görüldü. Yerli turistlerin geri dönüşü hem esnafı hem de otelcileri etkilediği görülürken, Altınkum sahilinde görev yapan plaj görevlileri ise sahildeki insan sayısında yarı yarıya azalma olduğunu dile getirdi.
Diğer yandan ilçede sıcaklıklar Ağustos ayında da nemle birlikte yükselirken, 35 ila 40 derece dolayında seyreden sıcaklıklar nemle beraber 44 derece olarak hissediliyor. İlçede tatillerini sürdüren yerli ve yabancı turistler Altınkum plajında güneşlenerek ve denize girerek deniz keyfi yaptıkları görüldü.