Bazı esnaflar çalışmaların tamamlanmamasına isyan ederek “Mağdurluğumuz ne zaman sona erecek; bu çile ne zaman bitecek” diyerek dert yandı.
Didim'de dünyaca ünlü Altınkum Plajı'nın üstünde yer alan Yalı Caddesi'nde Didim Belediyesi, Didim Turizm Derneği ve İzmir Ekonomi Üniversitesi tarafından yapılan proje doğrultusunda başlatılan çalışmaların daha tamamlanmaması esnafı çileden çıkardı. 6 Haziran 2012 tarihi itibariyle Müteahhit firmanın projeyi teslim etmesi beklenirken çalışmanın tamamlanmaması bazı esnafların tepkisine neden oldu. Özellikle Altınkum’un ana girişi olarak kabul edilen yolun yapılmaması ve yolun üzerinde hafriyat ve taşların olması esnafın sitemini bir kat daha arttırdı.
Altınkum’a tatil için gelen Halim Işık adlı vatandaş ise 2000’li yılların başında Altınkum’un daha iyi olduğunu esnafın para kazandığını belirterek “Şimdi ise esnafın yüzü gülmüyor, toz toprak içerisinde hizmet sunuluyor; daha tamamlanmamış yerler var; bir turizm kenti böyle olmamalı.”diye konuştu.
Seydi Battal adlı esnaf ise her yıl sezona yol sıkıntısı yaşayarak girdiklerini ve bu yılda sıkıntıyla sezonu açtıklarını belirtti. “Altınkum’un ana girişi olan bu yol neden yapılmadı; turizm beldesine bu yakışıyor mu?” diyerek sözlerine devam eden Battal “Gelen insanları toz toprak içinde yemek yediriyoruz, hizmet veriyoruz. Sabahta elektrikler kesildi, nedir bu kentin hali böyle; yetkilileri arıyoruz telefonlarımıza çıkan yok. Bugün zararına çalıştık. Elektrikler kesik; bizim bu zararımızı kim karşılayacak? Sadece benim değil herkesin kaybı var. Ayın 6’sında bitecek dendi; bugün hala daha devam ediyor. Yetkililer bir an önce bu sorunu çözmeliler.”diye konuştu.
Ayhan Sürer adlı bir başka esnaf ise çalışmaların tamamlanmamasıyla ilgili ilginç bir iddia ortaya atarken “İşçilerle konuştuğumuz da bize taş gelmediğini söylediler. Firma taşı Kayseri Belediyesinden alıyormuş; Kayseri Belediye Başkanının taşları göndermediğini bize söylediler. Bize bahane olarak bunu söylediler de Kayseri belediye başkanı neden Didim’e gelecek taşa karışsın? Biz burada mağduruz herkes topu başkasına atıyor farklı iddialar gündeme getiriliyor. Taş neden gelmiyor; bu yol neden yapılmıyor; esnafın bu zararını kim ödeyecek; çalışma ne zaman tamamlanacak.”diyerek dert yandı.
Öte yandan bir başka esnaf ta Ayhan Sürer’in iddialarını yineleyerek, çalışmaların aksamasını taşın gelmemesine bağladığını ileri sürdü.
Öte yandan Altınkum’a denize girmek için gelen yerli ve yabancı turistler ise yol ortasına konulmuş olan taş ve kum yığınları arasından geçerek sahile geçtikleri görüldü.