Konuyla ilgili olarak haftalık basın toplantısında bilgiler veren Didim Belediye Başkan Vekili Ercan Atasoy Hazineye ait olan ve geçtiğimiz yıla kadar Jandarma Derneğince işletilen ve bu yıl işletmesi Didim Belediyesince yapılan 3. Koydaki otopark işletilmesinin durdurulması için Aydın Valiliğince yazı gönderildiğini söyledi. Atasoy gönderilen yazıyla ilgili olarak “İlçemiz 3. Koy olarak bilinen hazine ait parselde 13 Ağustos günü yapılan incelemede parselin (3.koy) giren araçlardan bedel alınmak suretiyle işletildiğini bariyer ile kapatıldığını ve bu yerin otopark olarak işgal edildiğini yazıyla bize bildirdiler. Konuyla ilgili olarak ta Anayasanın 43. Maddesi ve 3621 sayılı kanunun 5. Maddesi gereğince konteynır ve bariyerlerin kaldırılması izinsiz park yapılması konusunun sona erdirilmesini istediler. Sonuçta burası daha önce Jandarma derneğince işletiliyordu fakat daha sonra yer Polis bölgesine geçtikten sonra bizler hem buranın bakımını yapıyoruz hem de işletilmesini yapıyoruz. Aynı şekilde sahil bölgesinin bakımı da ekiplerimiz yapıyor. Bizim burayı boşaltmamızı istiyorlar” dedi.
Aydın İl Özel İdaresince 30 Temmuz 2010 tarihli yazısında mülkiyeti İl Özel idareye ait Altınkum sahil plajında bulunan 2574 ve 2575 parselde bulunan belediyeye ait WC"ler ile plajda bulunan şezlong ve şemsiyelerin kaldırılması yönünde kendilerine bir yazı iletildiğini kaydeden Belediye Başkan Vekili Ercan Atasoy “Gönderilen bu yazıda plaja konulan WC, şezlong ve şemsiye belediyemizce işgal edildiğin ve 3. Şahıslara kiralandığından dolayı bizim bunları kaldırmamızı istediler. Yani Altınkum"un yarısını boşaltmamızı istiyorlar. Burada vatandaşa hizmet veriliyor. Biz bunları kaldırınca vatandaş nerede güneşlenecek, tuvalet ihtiyacını nasıl karşılayacak” diye konuştu.
Atasoy, konuyla ilgili olarak Kaymakamlıkla ve Valilikle görüşmeler yapacaklarının kaydederek, “İlişkilerin iyi olması gerekirken, bu şekilde gerginliğe gerek yok. Neden ilişkiler kötü olsun ki; beraber çalışılması lazım. Bu yerler için kiralamaysa kiralama, ecrimisil ise ecrimisil yani sorunun çözümü için adım atacağız” ifadelerini kullandı.
Didim Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karaoğlu ise “Biz bu son gelen yazıyla ilgili olarak plajda çalışan belediye çalışanlarımıza bilgiler verdik. Eskiden sabahtan şezlong ve şemsiyeler hazırlanıyordu; şimdi ise vatandaş alacak ve nereye konulmasını istiyorsa oraya konulacak. Sonuçta vatandaşın hizmetinde olacağız” dedi.