Konya'da işkence sonucu yaşamını yitirdiği öne sürülen 9 yaşındaki Fatih Koçaker’in ölümüyle ilgili tutuklanan üvey anne 35 yaşındaki L.K. ile tutuksuz sanık baba 42 yaşındaki S.A.K.’nin yargılanmasına başlandı. Fatih Koçaker’in ağabeyi 14 yaşındaki O.K. üvey annesinin, kardeşini yanan sobanın üzerine oturttuğunu söyledi.

 
Selçuklu İlçesi Zeki Altındağ İlköğretim Okulu 3’üncü sınıf öğrencisi Fatih Kocaker, üvey annesi L.K’nin, altını ıslattığı gerekçesiyle banyoya sokup, cinsel organını, vücudunun bir bölümünü ve yüzünü tutuşturduğu gazete kağıtlarıyla vurarak yaktığı iddiasıyla 6 Temmuz’da Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altına alındı. İşkence sırasında yabancı cisim sokularak, bağırsak delinmesi ve bağırsakdaki dışkının karın içine yayılması nedeniyle Fatih Kocaker 40 gün süren tedaviye rağmen yaşamını yitirdi. Fatih Koçaker’in ölümünün ardından gözaltına alınan üvey anne L.K. tutuklandı, babası S.A.K. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
 
7 AYLIK HAMİLE OLAN ÜVEY ANNE DURUŞMAYA KATILMADI
 
Konya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davada, ’çocuğu işkence suretiyle öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan ve Alanya Cezaevinde tutuklu bulunan 7 aylık hamile L.K., hamileliği yolculuk riski taşıdığından duruşmaya getirilmedi. Tutuksuz yargılanan S.A.K., avukatları ve tanıklar duruşmada hazır bulundu.
 
"FATİH’İN EVLENDİKTEN SONRA SORUNU BAŞLADI"
 
Eşi L.K.,’ye yöneltilen iddiaların asılsız olduğunu öne süren S.A.K. savunmasında, "İlk eşim Döne, vefat ettikten 3.5 yıl sonra yeniden evlendim. Evlendikten sonra da 3 oğlum bizimle kalmaya devam etti. Fatih’in daha önce sorunu yoktu. Evlendikten sonra üvey annesi L. ile arasında bir huzursuzluk vardı. Bu nedenle de yaklaşık 1 yıl köydeki halasının yanında kaldı" dedi.
 
Oğlunun üzerindeki kırık ve yanıklardan zaman zaman şüphe ettiğini belirten S.A.K., "Çocuklara soruyordum. Fakat Fatih’in kendisinin yaptığını söylüyordu" dedi.
 
"ÜVEY ANNEM, FATİH’E SÜREKLİ CEZA VERİYORDU"
 
Fatih Koçaker’in ağabeyi O.K.’de verdiği ifadesinde ise "Üvey annem Leyla, Fatih’i sürekli dövüyordu. Hatta bir defasında yanan sobaya oturttu. Neden böyle bir şey yaptığı sorduğumda bir şey söylemedi. Ancak dövmeleriyle ilgili Fatih’in kendisine babası ile ayrılmalarını istediğini söylediğini ifade ediyordu" dedi.
 
Kardeşinin böyle bir şey yapmadığını, ayağının anneannesinde kalırken kırıldığını anlatan O.K., üvey annesinin Fatih’i yemek vermeyip televizyon seyrettirmeyerek ve tek başına odaya kilitleyerek cezalandırdığını anlattı. O.K., şunları söyledi: "’Akşam babam varken de iyi davranıyordu. Biz ailece yemek yerken Fatih yemek yemediği, başka odada cezalı olduğu oluyordu. Ancak annem, babama, Fatih’in yemek yemek istemediğini söylüyordu. Bir afta böyle yemek yemediği oldu. Ne zaman kızsa, altını ıslatsa bu şekilde ceza veriyordu" dedi.