İstanbul Altın Rafinerisi ile iş birliğine giden Kuveyt Türk, ATM"lerden gram altın verecek. İsteyen de kredi kartıyla altın alabilecek.

YASTIK ALTINDA 100 MİLYAR $ ALTIN VAR
Türkiye"de yastık altında 100 milyar dolarlık altın stoku bulunduğunu belirten Yılmaz, “Bunun yüzde 20"sini bankalara çekebilirsek önümüzdeki 10 yıl içerisinde 20 milyar dolarlık bir rakama ulaşırız” dedi.

Son yılların en çok kazandıran yatırım aracı altına bankaların ilgisi her geçen gün artıyor. Altın tasarrufu 1.3 milyar dolar seviyelerine ulaşan bankalar daha çok yatırımcı çekebilmek için altına dayalı ürün çeşitliliğini artırırken, Kuveyt Türk Katılım Bankası bir ilke imza attı. İstanbul Altın Rafinerisi (İAR) ile iş birliğine giden banka, vatandaşın elindeki altını şubelerinde bozdurmasına ve ATM"lerden gram altın çekilmesine imkân sağlayacak. Kuveyt Türk Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İrfan Yılmaz, önümüzdeki dönem için Kuveyt Türk ATM"lerinden vatandaşa sertifikalı 1 ve 2.5 gram altın verme çalışmaları bulunduğunu ifade ederek, vatandaşların bu ATM"lerden hesabındaki altını çekebileceği gibi Kuveyt Türk"te hesabı olmazsa bile para ya da kredi kartıyla gram altın satın alabileceğini bildirdi. ATM"den gram altının çekilmesine imkân veren uygulamanın bu yılın ilk yarısında hayata geçmesini planladıklarını kaydeden Yılmaz, bir ATM firmasının kendi istek ve ihtiyaçları doğrultusunda şu anda ATM"yi altın vermeye uygun dizayn etmeye çalıştığını, ATM"lerden altın çekmenin dünyada bir “ilk” olacağını söyledi.

Banka şubesinde ALTIN GÜNÜ düzenlenecek
Kuveyt Türk Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İrfan Yılmaz, İstanbul Altın Rafinerisi uzmanlarının yastık altındaki altını bozdurup hesaba dönüştürmek isteyenlere kıymet takdiri yapacağını söyledi. Kuyumcularla rekabet istemediklerini belirten Yılmaz, “Altını yatırım enstrümanı olarak, yeni ürünlerle dizayn ederek kuyumcunun altın cinsinden duyduğu finansman ihtiyacına da katkıda bulunuyoruz” dedi. Uygulamanın başarılı olması hâlinde bunu yaygınlaştıracaklarını, bazı Kuveyt Türk şubelerinde haftada bir gün “altın günü” düzenleyebileceklerini bildiren Yılmaz, söz konusu uygulamayla altın hesaplarına olan ilgiyi ve bankanın altın tasarruflarını artırmayı hedeflediklerini kaydetti.