Altının onsu bugün 1,845 dolardan işlem görüyor.
 
Kapalıçarşı'da Cumhuriyet altını da 707 liradan satılıyor. Altında ulaşılan bu seviyeler aynı zamanda bugünkü en yüksek değerler olarak kaydedildi.
 
ING Bank'ın analistlerine göre, euro/dolar paritesinde gerileme bugün de devam edecek ve yurtiçinde önemli bir verinin olmadığı bugün de dolar/TL paritesinin, Merkez Bankası'nın döviz ihalesine kadar yatay bir seyir izleyeceği belirtildi.
 
BORSALAR BÜYÜK KAYIPLAR VERDİ
 
Uluslararası borsalar ABD ekonomisinin resesyona sürüklendiği, küresel ekonomideki toparlanmanın zayıfladığı endişelerinin yanı sıra bazı Avrupalı bankaların kısa vadeli fon sıkıntısıyla karşı karşıya olmasının Avrupa'da bankacılık sisteminde kriz korkularını artırması nedeniyle büyük kayıplar verdi.
 
Avrupa ve Amerika kıtasındaki borsalardan sonra Asya borsaları da sert düşüşler yaşıyor.
 
Japonya'da Tokyo Borsasının temel göstergesi Nikkei 225 Endeksi haftanın son işlem gününde yüzde 2,51 (224,52 puan) azalarak 8.719,24 puandan kapandı.
 
PETROL FİYATLARI GERİLEDİ
 
Küresel ekonomideki toparlanmanın yavaşlamasının küresel petrol talebini olumsuz etkileyeceği endişeleri ham petrol fiyatlarını düşürdü.
 
Uluslararası piyasalarda ABD ham petrolünün varil fiyatı 81 dolar ve Londra Brent tipi ham petrolün varil fiyatı 106 dolar seviyesinde işlem görüyor.
 
ABD ham petrolünün Eylül ayı teslimi varil fiyatı bugün Asya'daki işlemlerde 1,11 dolar değer kaybederek 81,27 dolardan işlem görmeye başladı. ABD ham petrolünün Eylül ayı teslimi varil fiyatı dün 5,20 dolar (yüzde 5,9) düşüşle 82,38 dolardan kapanmıştı.
 
Londra Brent tipi ham petrolün Eylül ayı teslimi varil fiyatı da 71 sent azalışla 106,28 dolardan satılıyor.