Bir duşakabin servisinde çalışan F.K. (31), ayrı yaşadığı anne ve babasının evinden soba ve buzdolabını çaldı. Zanlı, çaldığı kuzine sobayı 25 TL'ye hurdacıya sattı. Hurdacı sobayı incelerken sobanın içinden 15 bin TL değerinde altın çıkınca şaşkına döndü.

Hırsızlık gerçekleştiği sırada anne ve babası İzmir dışında olan F.K.'nın kızkardeşi T.G., içerisinde annesine ait altınların saklı olduğunu bildiği sobanın ve buzdolabının çalınması üzerine polisi aradı. Hırsızlık Bürosu Dedektifleri sobayı F.K.'nın aldığını belirledi ve hurdacıya ulaştı. İsmi açıklanmayan hurdacı, F.K.'dan 25 TL'ye satın aldığı kuzine soba ile altınları ve 200 TL'ye satın aldığı buzdolabını polise teslim etti.

İlginç hırsızlık olayı Yeşilyurt semti 9106 sokakta, dün akşam saatlerinde meydana geldi. T.G. adlı bayan, polisi arayarak, Ankara'da bulunan anne ve babasının oturduğu evden hırsızlık yapıldığını bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, adrese giderek evde inceleme yaptı. Polis, evden bir kuzine soba ile buzdolabının çalındığını belirledi. Anne ve babası İzmir dışında olan T.G., çalınan sobanın içerisinde 15 bin TL civarında ziynet eşyası bulunduğunu söyledi.

Bunun üzerine soruşturmayı derinleştiren polis, T.G.'nin duşakabin servisinde çalışan ağabeyi F.K.'nın ifadesine başvurdu. F.K., polise verdiği ifadesinde, kuzine soba ile buzdolabını kendi anne ve babasının oturduğu evden alarak hurdacıya sattığını itiraf etti. Acilen paraya ihtiyacı olduğu için böyle birşey yaptığını ve sobayı 25 TL, buzdolabını ise 200 TL karşılığında hurdacıya sattığını belirten F.K.'nın ifadesi üzerine polis, hurdacıyı buldu. 25 TL'ye satın aldığı sobanın içinde ziynet eşyaları olduğunu görünce hayrete düşen hurdacı, altınları, sobayı ve buzdolabını polise teslim etti. Anne ve babasının oturduğu evden gizlice aldığı sobanın içinden 15 bin liralık ziynet eşyası çıkması zanlı F.K.'yı da şok etti. Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekipleri tarafından gözaltına alınan F.K. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.