Cumhurbaşkanı Gül, Finlandiya Cumhurbaşkanı ve İspanya Başbakanı'nın da katıldığı resepsiyonda, konuklara Türk Sanat Müziği dinletisi sunan Altın Kızlar Grubu ilgi odağı oldu. Grup üyeleri ve enstrümanlarıyla yakından ilgilenen Obama, 4 kadın müzisyenle hatıra fotoğrafı çektirdi.
İstanbul'daki ilk durağı olan Atatürk Havalimanı'ndan Başbakan Erdoğan'ın onuruna vereceği resepsiyona katılmak için Dolmabahçe Sarayı Müsabihan Köşkü'ne gelen Obama, Erdoğan tarafından kapıda karşılandı. Yaklaşık 1 saat 5 dakika süren resepsiyonda Başkan Obama, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Erdoğan ve 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun ile bir süre sohbet etti. Resepsiyonda, Obama ve diğer konuklara Türk Sanat Müziği dinletisi sunan 4 kadın müzisyenden oluşan Altın Kızlar Grubu ilgi odağı oldu. Müzisyenlerle sohbet eden Obama, ud, kanun ve kemençe ile ilgili de grup üyelerinden bilgi aldı. Grup üyeleriyle hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Obama'ya, İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan da eşlik etti. Başbakan Erdoğan fotoğraf çekimi sırasında Obama'nın koluna girdi. Resepsiyonun ardından ardından Obama, kalacağı otele gitti. Diğer konuklar ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül"ün Medeniyetler İttifakı İkinci Forumu"na katılanlar onuruna vereceği yemeğe katılmak üzere Dolmabahçe Sarayı"na geçti.
Resepsiyona, Finlandiya Cumhurbaşkanı Tarja Halonen, Ermenistan Dışişleri Bakanı Edvard Nalbantyan, Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa, İslam Konferansı Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu ve Medeniyetler İttifakı İkinci Forumu"na katılan konuk ülkelerin temsilcileri de katıldı.
Resepsiyon süresince İstanbul Boğazı'nda da Sahil Güvenlik Komutanlığı ile İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı deniz araçları güvenliği sağladı. Bu arada resepsiyona katılan konukların bir kısmı da Çırağan Sarayı"ndan tekne ile Müsabihan Köşkü"ne geldi.

Milliyet