30 dakikada daha genç ve gergin bir cilde kavuşmayı sağlayan intracel yöntemi mikro altın iğnelerle cildin alt tabakasına radyo frekans enerjisini ulaştırıyor, bu da sıkılaşmayı sağlayan kollajen liflerinin yenilenmesini uyarıyor. Yöntemi Türkiye’de uygulayanlardan biri olan Dr. Yasemin Hızarcı, yöntemin kalıcı olduğunu belirtti, “Yöntem yalnızca 1 -2 uygulama ile cerrahi müdahaleye yakın bir etki yaratmasıyla da dikkat çekiyor” dedi.

Özellikle kadınların daha genç ve güzel görünme isteği yeni teknolojileri ve estetik uygulamaları beraberinde getiriyor. Japon bilim insanları tarafından geliştirilen ve temelinde cildin doğal yara iyileştirme sistemini kullanan intracel yöntemi, mikro altın iğneleri ile daha genç bir cilt vaat ediyor.

Yöntemin çok yönlü bir uygulama olduğunu ve son zamanlarda Avrupa ve Amerika’da büyük ilgi gördüğünü söyleyen Dr. Yasemin Hızarcı, işlemin ciltteki bölgeye göre hekim tarafından ayarlanan ve 0,5 ve 2 milimetre arasında değişen iğne giriş seviyeleri ile yapıldığını belirtti.

1-2 UYGULAMA İLE KALICI ETKİ
Yönteminin hem cilt yüzeyindeki hem de cilt altındaki problemlere aynı anda etki ettiğini söyleyen Dr. Hızarcı “Ciltteki sarkma ve gevşemenin dışında sivilce izleri ve lekelenme gibi sorunlarda, hatta boyun ve dudak üstü kırışıklıkları gibi tedavisi zor bölgelerde de etkili sonuçlar alıyoruz” dedi.

Dr. Hızarcı, öncesinde cilde sürülen anestezik krem ile minimum ağrı ile gerçekleştirilen uygulamadan sonraki ilk 5-6 saatte ciltte yoğun bir kızarıklık görüldüğünü, 24-72 saatte bu kızarıklığın pembeliğe dönüşerek geçtiğini belitti. 1 ya da 2 uygulamanın yeterli olduğunu anlatan Dr. Hızarcı, yöntemin etkilerinin geçici olmadığına ve cerrahi müdahaleye yakın bir etki yarattığını ileri sürdü. Hizarcı, “Yüzdeki etki bir hafta içinde iyice belirginleşir, maksimum etki ise 5-6 hafta sonra görülür” diye konuştu.

YAZIN DA YAPILABİLİYOR
Cilt yüzeyinde hasar oluşturmadığı için yaz aylarında da uygulanabilen yöntem sonrasında kabuklanma ve lekelenme gibi sorunlar görülmezken, uygulama sonrasında cilde özel bir bakım yapmak gerekmediğini belirten Dr. Hızarcı, işlem sonrasında 3 gün süreyle su bazlı nemlendirici kullanılmasının yeterli olduğu söyledi. Hızarcı, uygulamadan sonra 3-4 saat güneşe çıkılmaması gerektiğine dikkat çekerek daha sonra ise spf 30 güneş kremi kullanılmasını önerdi.