Kuşadası Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve 23 Haziran tarihine kadar sürecek olan etkinliğin açılış kokteyli Kuşadası’nın simgelerinden tarihi Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı’nda yapıldı. Büyük ilgi gören tanıtım kokteylde yarışmanın finalistlerinin kura çekimi yapılırken, kokteyle ünlü sanatçıların yanı sıra turizmciler ve ünlü isimler de katıldı.

Türk pop müziğine sayısız beste ve şarkıcı kazandıran “Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması bu yıl 20. kez düzenleniyor. 6 yıl aradan sonra Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün tarafından önceki yıl yeniden hayata geçirilen festivalde bu yıl adeta yıldız yağmuru yaşanacak. Kortej ve açılış töreninin ardından, Kervansaray’da gerçekleştirilen kokteyle Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, TÜRSAB Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Bülent İlbahar, Kuşadası Otelciler Derneği Başkanı Tacettin Özden, CHP Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz, CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek, yarışmanın organizatörü Ali Rıza Türker ile çeşitli daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları ile meslek örgütlerinin başkanları, turizmciler, yarışmanın finalistleri ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. Kokteyl sırasında 23 Haziran Cumartesi gerçekleştirilecek olan büyük finalde yarışacak 10 finalistin kura çekimi yapıldı. Kokteylde konuşan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Altın Güvercin’in bu yıl 20. kez gerçekleştirileceğine dikkati çekerek, “ 6 yıl ara verilen festival ve yarışmayı önceki yıl yeniden Kuşadası’na kazandırmıştık. Bu yıl 20. kez düzenliyoruz ve 20. yıla yakışır şekilde görkemli kutlamalar yapıyoruz. Katılımından dolayı herkese teşekkür ediyorum “ dedi.

- FİNALDE 10 ESER YARIŞACAK

Kipa’nın ana sponsorluğunu yaptığı, Adaland Aquapark ve Noa Otel grubunun destek verdiği Altın Güvercin,’in büyük finali 23 Haziran Saat: 21.00’de Özer Türk Stadyumu’nda gerçekleşecek. 10 finalistin yarışacağı, İzel ve Moğollar’ın sahne olacağı büyük final, TRT MÜZİK kanalından naklen yayınlanacak.

Altın Güvercin Müzik Yarışması’nın büyük finali için başkanlığını Ali Rıza Türker’in üstlendiği otorite jüri Aşkın Tuna (Söz Yazarı), Cahit Berkay (Besteci-Yorumcu), Feyyaz Kuruş (Aranjör), İzel Çeliköz ( Besteci- Yorumcu), Kutlu Özmakinacı (Yüksek Sadakat Grubu-icracı), Metin Özülkü (Besteci-Yorumcu) ve Sadun Ersönmez Aranjör)’den oluşan Seçici Kurul ile birlikte iki günlük değerlendirme sürdüren ön jüri, 215 katılımcı beste arasından 10 finalist parçayı 2 de yedek parça ekleyerek belirlemişti. 23 Haziran 2012 gecesi Kuşadası Belediyesi Özer Türk Stadyumu’nda yapılacak ve TRT tarafından naklen yayınlanacak olan 20 .Altın Güvercin Müzik Yarışması’nın büyük finalinde yer alacak finalist şarkıları ve sahipleri şöyle: “ 1- Rumuz : Sardun, Şarkının Adı: Hergün Ağlatacaksın, Besteci: Ayhan Çakar, Söz Yazarı: Ayhan Çakar, Yorumcu : Ayhan Çakar, 2- Rumuz : Körfez, Şarkının Adı: İzmir’de Sevgilim, Besteci: Erhan Doğan, Söz Yazarı: Erhan Doğan, Yorumcu : Cihangir Moralı, 3- Rumuz : Yeşil-2, Şarkının Adı: İstemedim, Besteci: Hakan Süersan, Söz Yazarı: Hakan Süersan, Yorumcu : Pınar Çubukçu, 4- Rumuz : 30177, Şarkının Adı: Kahveli, Besteci: Mehmet Erdinç Erişmiş, Söz Yazarı: Mehmet Erdinç Erişmiş, Yorumcu : Mehmet Erdinç Erişmiş, 5- Rumuz : Hayat-2, Şarkının Adı: Sonuna Kadar, Besteci: Muhammet Orhan Erol, Söz Yazarı: Muhammet Orhan Erol, Yorumcu : Muhammet Orhan Erol-Gülçin Erol Tuncer, 6- Rumuz : Yeşil, Şarkının Adı: Günah, Besteci: Mustafa Ak, Söz Yazarı: Mustafa Ak, Yorumcu: Mustafa Ak, 7- Rumuz : Işık, Şarkının Adı: Siyah Gelinlik, Besteci: Nermin Kurban, Söz Yazarı: İkbal Bayram, Yorumcu : Nermin Kurban, 8- Rumuz : Onr01, Şarkının Adı: Delice, Besteci: Onur Yıldızdoğan, Söz Yazarı: Onur Yıldızdoğan, Yorumcu : Onur Yıldızdoğan, 9- Rumuz : Nasip, Şarkının Adı: Üstü Kalsın, Besteci: Selahattin Erhan, Söz Yazarı: Kaan Çoban, Yorumcu : Serda Özşahin, 10- Rumuz : Niyet-1, Şarkının Adı: İlk Aşk, Besteci: Tulon Kurter, Söz Yazarı: Tulon Kurter, Yorumcu : Taner Kotel, ve Yedek: Rumuz : Zeytin, Şarkının Adı: Bile Bile, Besteci: Özben Odabaşı, Söz Yazarı: Özben Odabaşı Yorumcu : Özben Odabaşıaydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png