Büyük finalde birinciliği Nermin Kurban’ın “Siyah Gelinlik” isimli bestesi elde etti. Nermin Kurban kendi yorumladığı, sözlerini İkbal Bayram’ın yazdığı “Siyah Gelinlik” isimli bestesiyle birinci oldu ve Altın Güvercin ödülü ile 20 bin liralık büyük ödülü kazandı.
Kuşadası Belediyesi tarafından Kipa’nın ana sponsorluğunda, Adaland Aquapark ile Noa Hotel grubunun katkılarıyla düzenlenen Altın Güvercin Müzik Yarışması’nın bu yıl 20. yılı kutlandı. 3 gün süren meydan konserlerinin ardından gerçekleştirilen büyük finali, Özer Türk Stadyumunu dolduran binlerce Kuşadalının yanı sıra Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Ören, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, CHP Aydın il Başkanı Barkan Kalınomuz, CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar ile kalabalık bir davetli topluluğu ve binlerce Kuşadalı müziksever izledi.

13.20120624174840.jpgTürk pop müziğine sayısız beste ve yorumcu kazandıran “Kuşadası Festivali ve Altın Güvercin Şarkı Yarışması”nın büyük finalinde hem sunuculuk yapacak hem de son albümünden şarkılar seslendirecek olan ünlü sanatçı İzel, yarışma öncesi bağırsak enfeksiyonu geçirdiği için hastaneye kaldırıldı. İzel’in yerine yarışma jürisinde bulunan Ahmet Selçuk İlkan sunuculuğu üstlendi. Öte yandan sahneye ilk olarak Halit Kıvanç çıktı ve isim babalığını yaptığı Altın Güvercin Müzik Yarışmasının başlangıcını anlatı ve mikrofonu Ahmet Selçuk İlkan’a bıraktı. Gecede ilk olarak Yarışma’nın sponsoru Kipa tarafından müzik yarışmasının 20 yıldır organizatörlüğünü yapan Ali Rıza Türker’e ömür boyu başarı ödülü verildi. Törende konuşan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Altın Güvercin’in Türk Pop Müziği’ne sayısız beste ve yorumcu kazandırdığına dikkati çekerek, 20. yılı büyük bir gururla kutladıklarını ve Kuşadası olarak böyle bir organizasyona sahip oldukları için onur duyduklarını söyledi.
Konuşmaların ardından daha sonra sahneye sırasıyla 10 finalist çıkarak şarkılarını yorumladı.Nermin Kurban’ın birinci olduğu yarışmada ikinciliği; “Hergün Ağlatacaksın” isimli bestesiyle Ayhan Çakar kazandı. Sözlerini de yazıp yorumladığı bestesiyle ikinciliğe uzanan Ayhan Çakar ise Gümüş Güvercin ödülü ve 10 bin lira para ödülü kazandı. Yarışmada üçüncülüğü ise söz ve bestesi kendine ait “Kahveli” isimli bestesiyle Erdinç Erişmiş aldı. Kendi yorumladığı bestesiyle ikinciliğe uzanan Erdinç Erişmiş ise Bronz Güvercin ödülü ve 5 bin lira para ödülü kazandı.
TRT Müzik kanalından naklen yayınlanan yarışmada, 215 beste arasından ön jüri tarafından seçilerek finale kalan 10 şarkı, Sadun Erdönmez’in yönettiği orkestra eşliğinde yorumlandı. Daha sonra İlhan Şeşen, Ali Rıza Türker, Garo Mafyan, Özgür Semiz, Kutlu Özmakinacı, Mine Aksoy, Selçuk Alagöz, Suavi ve 5 kişilik halk jürisinden oluşan büyük jüri değerlendirme için toplandı. Bu sırada ise Barış Manço adına verilen onur ödülü Moğollar grubuna, oğulları Doğukan ve Batıkan Manço tarafından verildi. Ödül öncesi DJ Doğukan Manço babasının bestelerinden oluşan bir remix çaldı. Daha sonra ise geçtiğimiz yıllarda Atilla Özdemiroğlu, Sezen Aksu, Kayahan, M.F.Ö., Modern Folk Üçlüsü ve Zülfü Livaneli’nin aldığı Barış Manço Onur Ödülü, Manço kardeşler tarafından Moğollar grubuna verildi. Sahnede Barış Manço ile 70’li yıllarda birlikte seslendirdikleri şarkıları çalan Moğollar, stadı dolduran binlerce kişiden büyük alkış aldı.
Moğollar konserinin ardından ise toplantısını tamamlayan jüri, sonuçları Ahmet Selçuk İlkan’a iletti. Sonuçların açıklanmasından sonra gerçekleşen muhteşem havai fişek gösterisiyle 20 Altın Güvercin Müzik Yarışması sona erdi.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png

video.gifHaberin videoları:

Bölüm 1:

Bölüm 2: