Popüler Müzik Hayatımıza nice değerler kazandıran ve Kuşadası Belediyesi tarafından Türkiye’nin geleneksel anlamda sürdürülen tek müzik yarışması olan “Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması” bu yıl 20. Yaşını kutluyor. İlk aşamada yarışmanın tanıtım ve duyuruları yapıldı ve yarışma koşulları geleneksel anlamdaki şartnameyle müzik ortamına duyurulurken, amatör ve profesyonel kimlikli besteciler hazırlıklarına başladılar. Bu arada, Altın Güvercin Müzik Yarışması ile birlikte Kuşadası Festivali de aynı tarihlerde gerçekleşecek ve 20. yılını kutlayan festival sırasında Kuşadası’na yıldız yağacak.

Yarışmanın önümüzdeki sürecinde takvim şu şekilde işleyecek: Altın Güvercin’e katılacak besteciler 21-26 Mayıs 2012 tarihleri arasında bestelerini teslim edecekler.- 28-29-30 Mayıs 2012 günleri seçici kurul ve ön jüri toplantısı İstanbul’da yapılacak, - 31 Mayıs 2012’de finale kalan 10 beste açıklanacak, 6 Haziran 2012 tarihinde İstanbul’da Kuşadası Altın Güvercin’in basın kokteyli düzenlenecek, 20-21-22 Haziran’da Kuşadası’nda Altın Güvercin Festivali meydan konserleri gerçekleştirilecek ve 23 Haziran 2012 Cumartesi akşamı ise Kuşadası 20. Altın Güvercin Müzik Yarışması Büyük Finali yapılacak.

Büyük final akşamı, finale kalan 10 besteci Sadun Ersönmez tarafından kurulan Altın Güvercin Orkestrası eşliğinde sahneye çıkacaktır. Performansları otorite ve halk jürisi temsilcilerinden oluşan büyük jüri tarafından değerlendirilecekti. Ve bu değerlendirme sonunda parasal ve simgesel ödüller sahiplerini bulacaktır. 20. Altın güvercin müzik yarışmasında 1.Beste: Altın Güvercin 20.000 TL, 2.Beste: Gümüş Güvercin 10.000 TL ve 3.Beste: Bronz Güvercin 5.000 TL para ödülü kazanacak.

BAŞKAN ALTUNGÜN, “ 20. YILIN GURURUNU YAŞIYORUZ “

Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Altın Güvercin’in 20. yılının gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, hazırlıkların tüm hızıyla sürdüğünü söyledi. Müzik Yarışması ve festivalin görkemli bir şekilde gerçekleşeceğini kaydeden Başkan Altungün, “ Kuşadası Belediyesi Özer Türk Stadyumu’nda yapılacak görkemli final ülkemizin 1 numaralı müzik kanalı KRAL TV’den naklen yayımlanacak ve finalin en başarılı yorumcusuna da KRAL TV özel bir ödül verecektir. Geleneksel yarışmanın, geleneksel ödülü özelliğini taşıyan BARIŞ MANÇO Onur Ödülü ise, bu yıl rahmetli Barış Manço’nun kader arkadaşları olan efsane grup MOĞOLLAR’a verilecektir. Grup ödül töreni sırasında bir müzik ziyafeti de sunacaktır. Bu anlamlı gece Kuşadalılar’ın Ağabeysi, büyük usta HALİT KIVANÇ’ın açılış konuşmasıyla başlayacak, sunuculuğu kendisinden, ülkemizin en sevilen yorumcularından İZEL devralacaktır. Değerli sanatçı, sunuculuğunun yanı sıra, son albümünde yer alan parçalardan oluşan bir repertuar seslendirecektir. Festival kapsamında gerçekleşecek meydan konserlerinde ünlü sanatçılar konserler verecek ve adeta yıldızlar geçidi olacak “ dedi.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg