Her geçen gün artan altın fiyatlarının sarrafları da olumsuz etkilediğini belirten Aydınlı sarraflardan Abdullah Çetin ve Ahmet Yayın, artan altın fiyatları nedeniyle düğünlere katılımın da düştüğünü söyledi. Yılbaşında 70 TL olan altının gram fiyatının yaklaşık 6 ayda 79 TL’ye yükseldiğini ve düğünlerin en önemli takılarından çeyrek altının da 118 TL’den 133 TL’ye yükseldiğini belirten Sarraf Abdullah Çetin, “Yatırım için alanlar sorun yaşamıyor. Ancak evlenecek olan damat adayları ve babaları yükselen altın fiyatları nedeniyle zor duruma düşüyor. Altın fiyatlarının yükselmesi bizim işlerimizi de olumsuz etkiledi” diye konuştu.
Bunun yanında birçok kişi de deyim yerindeyse iki arada bir derede kalıyor. Altın almaya gücü yetmediği için, çok sevdiği dostlarının düğününe gidemeyenler de oluyor.
“KIZ TARAFI ANLAYIŞLI OLSUN”
Yörük geleneklerinin uygulandığı Aydın’ın kırsal kesimlerinde altın geleneğinin daha yaygın olduğunu belirten Aydın Esnaf Odaları Birliği Başkanı Hulisi Akşit, geleneklerin yaşatılmasının çok güzel olduğunu ancak, insanları yıpratacak olan geleneklere de son verilmesinden yana olduğunu söyledi. Bu durumda kız tarafının ve gelin adaylarının anlayışlı olması gerektiğini belirten Aydın Esnaf Odaları Birliği Başkanı Hulisi Akşit, “Eski Türk filmlerinde olduğu gibi düğün öncesi altın pazarlığı yapılmamalı. Herkes gücü nispetinde hediye almalı ve ‘el alem ne der’ anlayışından kurtulup gençlerin mutluluğu ve geleceği düşünülmeli” diyerek düğün sezonu öncesi tarafların anlayışlı olmasını tavsiye etti.