Ağırlıklı olarak domates üretimi yapılan Aydın merkez Şahnalı köyünde alternatif ürün denemesi olarak kurulan örnek Yer Kirazı (Altın Çilek) bahçesinde Şahnalı Köyü Tarım Danışmanı İlknur Kavas ve Şahnalı Köyü Muhtarı Ünal Yakıcı’nın öncülüğünde gerçekleştirilen bakım çalışmalarına çevre köylerden Tarım Danışmanları ve çiftçiler katıldı.
Yapılan çalışmayla ilgili bilgi veren Tarım Danışmanı İlknur Kavas, Şahnalı köyünde daha çok domates ağırlıklı sebze yetiştiriciliği yapıldığını söyledi. Bölgede alternatif üretim seçeneği olarak yer kirazını çiftçilerine tanıtmak istediğini kaydeden Kavas, “Bu amaçla Şahnalı Köy Muhtarlığınca tahsis edilen yaklaşık 1 dekarlık alanda bu çalışmayı yürütüyoruz. Altın Çilek bitkileri olumlu gelişme gösterdi. Bakım ve ilaçlama işlemlerini bizzat takip edilerek hem süreci takip ediyorum hem de Tarım Danışmanları ve çevrdeki üreticilerinde bu faaliyeten haberdar olmasını sağlıyorum” dedi.
Örnek Altın Çilek bahçesinde çalışmaların devam edeceğini açıklauan Kavas, “Tarım Danışmanları ve çiftçi dayanışmasının güzel bir örneğini sergilediğimiz bu çalışmayla yöre çiftçisine alternatif ürün olabilecek Yer Kirazını (Altın Çilek) tanımaları, yetiştiriliş ve verimini yakından gözlemlemeleri hedefleniyoruz. Yapmış olduğumuz bu çalışma kadar burada birlikte ve dayanışma içerisinde bulunuyor olmamız çok daha büyük projeleri gerçekleştirebileceğimizin göstergesi olmuştur” diye konuştu.
Altın Çilek üzeritimi için arazi tahsis ederek projeye büyük katkı sağlayan Şahnalı Köyü Muhtarı Ünal Yakıcı da, “Köyümüzde görev yapan Tarım Danışmanının çalışmalarından çok memnunuz. Muhtarlığımıza böyle bir teklifle geldiğinde hiç tereddüt etmeden kabul ettik. Bütün bu çalışmaları elbirliği ile dayanışma içerisinde yürü”eceğiz" şeklinde konuştu.