Gaziantep'te darphanenin basması gereken altını basmaya çalışan şebeke çökertildi. 
 
4 farklı imalathaneye düzenlenen operasyonda 22 kişi yakalanı. Sahte altın üretiminden şik'yetçi olan kuyumcuların ihbarıyla gözaltına alınan şahıslardan, toplam 14 kilogramın üzerinde basılmış ve basılmaya hazır vaziyette cumhuriyet altını ele geçirildi. 
 
Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, basma yetkisi sadece darphanede bulunan altını, sahte yollardan basan bir suç örgütüne yönelik, 5 aylık çalışma sonrası operasyon düzenledi. 
 
Maliyetinin daha ucuz olmasından dolayı çevre illerde faaliyet gösteren kuyumcular tarafından piyasaya sürülen altınları basan şebekeyi çökerten ekipler, yüzlerce çeyrek, yarım ve tam altının yanı sıra Reşat altını ve altın imalatında kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirdi. Soruşturma kapsamında ele geçirilen basılmış ve basılmaya hazır cumhuriyet altınının 14 kilogramın üzerinde olduğu tespit edildi. 
 
Zanlıların bastıkları altının orijinale çok yakın olduğu, ancak uzman kişilerce laboratuar ortamında tespit edilebileceği belirtildi. 
 
Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatları doğrultusunda yürütülen operasyon kapsamında, Bayram H. ve Mehmet H.'nin liderliğini yaptığı toplam 22 kişilik suç örgütü, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.