42 yaşındaki temizlik işçisi A.İ. çocukları olmayan bir aile tarafından evlatlık alınan altı yaşındaki Ezgi Çağrı"ya önce tecavüz etti, sonra da öldürdü.

Suçunu itiraf eden iki çocuk babası A.İ. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ISPARTA"nın Keçiborlu İlçesi"nde altı yaşındaki Ezgi Çağrı"ya tecavüz edip öldüren temizlik işçisi A.İ. (42) aksayan ayağı güvenlik kameralarına yansıyınca yakalanarak tutuklandı.

Ezgi Çağrı, çocukları olmayan S.Ç. ve H.Ç. tarafından Antalya"da evlatlık alınmıştı. Ç. Ailesi, bir yıl önce işlerinin bozulması üzerine Isparta Keçiborlu"ya taşınmış ve burada lokanta işletmeye başlamıştı. Ezgi Çağrı da Borsa İlköğretim Okulu"nun ana sınıfına gidiyordu.

Kameraya yakalandı

Ancak önceki akşam polise başvuran Ç. ailesi, kızları Ezgi"nin kaybolduğunu bildirdi. Polis, Ezgi"nin bulunması için özel ekip oluşturdu, Keçiborlu Belediyesi"nin hoparlöründen kayıp duyurusu yaptı. Polis ekipleri, Ezgi"nin en son lokantanın karşısında bulunan bakkaldan "lolipop" aldığını belirledi ve bölgedeki işyerlerinin güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı.

Kamera kayıtlarında Ezgi"nin bakkaldan çıktıktan sonra ayağı aksak bir adamla birlikte uzaklaştığını belirlenince polis alarma geçti. İlçede ayağı aksak olan ve o mahallede oturan kişinin, belediyenin taşeron firmasında temizlik işçisi olarak çalışan A.İ. olduğunu tespit eden polis, evine baskın düzenledi. Çalınmasına rağmen uzun süre açılmayınca kapıyı kırarak eve giren polis, A.İ."yi odalardan birine saklanmış buldu. Ekiplerin yaptığı aramada, yatağın kenarında Ezgi"nin ayakkabısı bulundu. Bunun üzerine çevrede arama yapan polis, Ezgi"nin cesedini çuval içine konulmuş olarak A.İ."nin komşusunun bahçesinden çıkardı.

Polis, bir süre önce psikolojik sorunları yüzünden eşinden boşanan A.İ."yi gözaltına aldı. İki çocuk babası olan ve ailesi Isparta"da yaşayan A.İ. yalnız olduğu için zaman zaman Ç. Ailesi"nin işlettiği lokantaya yemek için gittiğini, önceki akşam da yemeğini yedikten sonra lokantada bulunan Ezgi"ye para vererek bakkala lolipop alması için gönderdiğini anlattı. Bakkaldan çıkan kızı, tek başına yaşadığı evine götürdüğünü söyleyen A.İ., burada kıza tecavüz ettiğini, bağırınca paniğe kapılarak yastığı yüzüne kapatıp öldürdüğünü itiraf etti. A.İ. daha sonra çocuğun cesedini çuvala koyarak komşusunun bahçesine attığını söyledi. A.İ., sevk edildiği mahkemede tutuklanarak Isparta Cezaevi"ne gönderildi.

DHA