Spor Federasyonlarının özerkliğe kavuşmasıyla birlikte Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün Ulus semtindeki merkez binasından ayrılarak kendilerine yeni çalışma alanları oluşturan federasyonlara altı federasyon daha ekleniyor. Bilardo, Masa Tenisi, Motor Sporları, Modern Pentatlon, Yelken ile Bocce Bowling ve
Dart Federasyonları tek bir binada toplanmak için karar aldılar.

Özerklikle birlikte bazı federasyonlar gibi kendilerine kolay yer bulamayan 6 federasyonun yetkilileri, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün Balgat semtinde bulunan boş arazisi üzerine bina yapmak için genel müdürlük nezdinde girişimde bulundu.

Konuyu Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay'a götüren federasyon başkanları, genel müdürlüğün teklife sıcak bakması, arazinin kendilerine tahsis edilebileceği ve bunun yanı sıra her federasyona 500'er bin YTL'lik ödenek verilebileceğinin söylenmesi üzerine binanın projesini çizdirmek üzere harekete geçtiler.

Tek çatı altında toplanılacak bina hakkında bilgi veren federasyon yöneticileri, binada, spor ve kondisyon salonlarının yanı sıra, 60 kişinin konaklamasını sağlayacak misafirhane ve oyun alanlarının da bulunacağını ifade ettiler.