Aydın"ın önemli sanayi kuruluşlarından Alpler A.Ş kuruluşunun 82. yılında düzenlediği Bahar Şenliği ile A.Ş bünyesindeki tüm çalışanlarını aynı çatı altında toplayıp ziyafet verdi. Oldukça renkli geçen etkinlikte Alpler A.Ş çalışanları hem eğlendi, hem de kaynaştı.
Aydın merkez Yılmzaköy"de bulunan Alp Elektronik Fabrikası Bahçesi"nde düzenlenen v saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinliğe, Aydın Valisi Mustafa Malay, Alpler A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Hüdai Özalp, Dalama Belediye Başkanı Nihat Aktakka, Yönetim Kurulu Üyeleri, Tevfik Özalp, Mümtaz Özalp, Alpler A.Ş Genel Müdürü Celal Oruç, Alp Elektronik Genel Müdürü Halim Aydoğmuş, şirket çalışanları ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.
Sabah saatlerinde başlayan şenlik kapsamındaki etkinlikler akşama kadar devam etti. Şenlik kapsamında şirket çalışanları ve davetlilere değişik ikramlarda bulunulup başarılı personel ödüllendirildi. Ayrıca personel arasında da yoğurt yeme, çuval, un içinde altın bulma yarışmaları düzenlendi.
Törende konuşan Aydın Valisi Mustafa Malay, her zaman çalışan ve üretenin yanında olduklarını belirterek, Alplerle gurur duyduğunu söyledi. Aydın"da Alpler gibi birkaç kuruluş daha olsa istihdam sorununun önüne geçileceğine inandığını belirten Vali Mustafa Malay “Türkiye"nin bir çok yerinde Alpler"in ürünleri ve tabelası ile karşılaşıyorum. Açıkçası bundan büyük gurur duyuyorum. Aydın"ın adından başarı ile söz ettiren herkesi de bu vesileyle kutluyorum” dedi.
Alpler olarak Aydaın"da 82 yıldır faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Hüdai Özalp, Alpler ailesinin her geçen gün büyüdüğünü belirterek, Aydın ve Türk ekonomisine ellerinden geldiğince katkı sağlamaya çalıştıklarını belirtti. Cumhuriyetin ilk yıllarında Türk çiftçisinin modern tarım araç gerecine kavuşması için büyük çabalar sarf edildiğini ve Alpler olarak konusunda ülkemizin en büyük kuruluşu olan Alpler Ziraat Aletleri olarak dünya çiftçisine hizmet verdiklerini kaydeden Özalp, tüm çalışanlarını gayretlerinden dolayı da kutladı.
Özalp konuşmasında “1926 yılında mütevazı bir kuruluş olarak Aydında faaliyete geçen şirketimiz genç Cumhuriyetin ekonomik bağımsızlığını kazanma gayretine traktör pulluğu üreterek katkıda bulunmayı hedeflemişti. Ve bu hedefini siz değerli çalışanların gayretleri ile ulaştı. Türkiye'de ilk traktör pulluğunu Alpler Ziraat Aletleri üretti. Tarım aletleri sektöründe Türkiye'nin en büyük, dünyanın sayılı sanayi kuruluşları arasında yer alan, adını dünyada ve Türkiye'de çelik harflerle yazdıran Alpler Ziraat Aletleri olarak hedefimiz hep birlikte mutluluğu yakalamaktır” dedi.
Program kapsamında Turgutlu Has Mehteranı Konseri ve Aydın Efeleri"nin gösterileri uzun süre alkışlandı.