Alperen Ocakları Aydın İl Başkanlığı, dağdan inen PKK'lıların davul zurna ile karşılanması ve DTP'nin bunu bir şova dönüştürmesini protesto etmek için bir basın açıklaması düzenledi. Aydın merkez İstasyon Meydanı'nda yapılan açıklamaya BBP İl Başkanı Mehmet Yeter, BBP Merkez İlçe Başkanı Ertan Gökçe, ATSO Başkanı Veli Tiryaki, Kuva-yi Milliye ve Mücahitler Derneği Aydın Şube Başkanı Mustafa Yormaz, Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Aydın Şubesi üyeleri ve çok sayıda genç katıldı.

TERÖRİSTLER MÜKAFATLANDIRILDI
Kalabalık grup adına ortak basın açıklamasını okuyan Alperen Ocakları Aydın İl Başkanı Hulusi Aksu, AK Parti hükümetinin dağdakilere imtiyazlar tanıyıp doğu ile batı arasında kapanması zor bir psikolojik harp başlattığını iddia etti. Türk milletinin tarihinde görmediği bir iktidar gafletiyle yüz yüze geldiğini ileri süren Aksu, şöyle konuştu: "Adli mercileri açılıma alet eden iktidar, teröristi himaye altına alarak AK Parti zırhıyla koruma yoluna gitmiştir. Mahkemeler bağımsız olmalı, yalnızca devletin
bekasına hizmet etmelidir. Teröristlere özel mahkemeler kurulması teröre bulaşmış olmanın iktidar tarafından mükafatlandırıldığının bir göstergesi midir?"

İKTİDAR BU KİRLİ YOLDAN DÖNMELİ
İktidarın hainlere karşı gösterdiği hoşgörülü yaklaşımın, teröristlerin hamiliğine soyunan DTP'nin de iştahını kabarttığını belirten Aksu, şunları söyledi: "Her fırsatta askere ve polise karşı ne bulursa saldıran, memleketimizin bütün fertlerini kışkırtarak savaş borazanlığı yapan DTP unutmamalıdır ki, en az dağda gezen terörist sayısı kadar bu memleketi böldürtmemek için can verecek vatan evlatları vardır. DTP'ye bir daha o görüntüleri görmek istemiyoruz diyen iktidar iki yüzlülük yapmadan, hukuki
zeminde bu soytarılığı cezalandırması gerekir. Medya önünde her fırsatta şikayet mekanizması gibi davranan iktidar cezalandırıcı yönünü bölücülere karşı kullanmamıştır."
Şehit analarını ağlatan siyasi iktidarın bu kirli yoldan dönmesinin şart olduğunu anlatan Aksu, sözlerine şöyle devam etti: "Yoksa tarihin altın sayfalarına en kara yazılarla hain yazdıracak bir hadise iktidarı da iktidarın destekçilerini de ezip bitirecektir."
Basın açıklamasının ardından ellerinde siyah çelenk ile AK Parti İl Başkanlığı'na doğru yürümek isteyen kalabalık polis engeliyle karşılaştı. Yapılan görüşmeler sonucunda herhangi bir taşkınlığa müsamaha edilmeyeceğinin teyit edilmesinin ardından emniyet güçleri, kalabalık grubun yürüyüşüne izin verdi. Ellerinde bayrak ve siyah çelenkle AK Parti İl Başkanlığı'na giden Alperenler, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" diye sloganlar attı. BBP İl Başkanı Mehmet Yeter başkanlığında parti binası önüne çelenk
bırakıldı.
İktidarda bulunanları gaflet uykusundan uyanmaya ve kendilerine gelmeye çağıran Mehmet Yeter, grubu önce saygı duruşunda bulunmaya akabinde İstiklal Marşı'nı okumaya davet etti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kalabalık olaysız dağıldı.